Επεισόδια στα Ιωάννινα μετά την ένταση στην Εγνατία - Αλληλέγγυοι κράτησαν όμηρο το δήμαρχο

Στο δημαρχείο των Ιωαννίνων μεταφέρθηκε η ένταση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Εγνατία Οδό, όταν πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων, που είχαν αποκλείσει το δρόμο, συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να χρησιμοποιήσουν πέτρες και καδρόνια κατά των αστυνομικών οι οποίοι προχώρησαν στην προσαγωγή 27 ατόμων, ανάμεσα στα οποία και μια Ισπανίδα μέλος ΜΚΟ.



Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση ομάδας ατόμων που ανήκουν σε ΜΚΟ

και αναρχικών (συνολικά 60 άτομα, σύμφωνα με τις Αρχές), που εισέβαλαν στο κτίριο του δημαρχείου Ιωαννίνων και διαμαρτύρονταν για τις 27 προσαγωγές προσφύγων και αλληλέγγυων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thestival.gr, οι καταληψίες δεν επέτρεπαν στον δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα, αλλά και σε ορισμένους συνεργάτες του, να φύγουν από τα γραφεία τους.

Η ...ομηρεία έληξε όταν αφέθηκαν ελεύθεροι οι 27 πρόσφυγες και η Ισπανίδα, που είχαν προσαχθεί από το μεσημέρι στην αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων.

Όπως οι ίδιοι είπαν στους αστυνομικούς, θέλησαν με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν, και να ακουστεί η φωνή τους, για τις κακές συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά.

Πέτρες κατά των αστυνομικών
Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην Εγνατία, όπου από χθες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα πρόσφυγες από το κέντρο του Κατσικά.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι αστυνομικοί δέχθηκαν πέτρες και καδρόνια από τους πρόσφυγες, ενώ προσχώρησαν σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές. Ανάμεσα στους 15 είναι και μία Ισπανίδα, μέλος ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται μέσα στο κέντρο φιλοξενίας από την πρώτη στιγμή.

Σημειώνεται, ότι πριν την επέμβαση έγιναν διαπραγματεύσεις του δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέντγκα και αξιωματικών της αστυνομίας με τους πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν επίμονα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στον Κατσικά.

e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα