Οι μυστικές συζητήσεις σε Μαξίμου και Πειραιώς

22:23 6/2/2017 - Πηγή: Antinews

Η σύγκρουση θα είναι όχι απλά σκληρή, αλλά ιδιαίτερα σφοδρή, σε όλα τα μέτωπα, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα συζητούνται στα ενδότερα των επιτελείων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς και δείχνει, ότι το κλίμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι

ιδιαίτερα θερμό. Το «ή εμείς ή αυτοί» που είχε πει ο Αλ. Τσίπρας κατά την τελευταία του προεκλογική εκστρατεία ισχύει απόλυτα στην σημερινή πολιτική αναμέτρηση των δυο κομμάτων και φάνηκε προ ημερών στη Βουλή κατά την σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Υπό τη σκιά των σεναρίων για πρόωρες εκλογές που διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου, το πολιτικό σκηνικό φορτίζεται από τα πολλαπλά ανοικτά μέτωπα που έχει η κυβέρνηση, την οποία συνεχώς εγκαλεί η Ν.Δ. που απειλεί επί της ουσίας πλέον και με Ειδικό Δικαστήριο, όσο και εάν δεν το φωνάζει ανοικτά.

«Θέλουν να μας ρίξουν»

«Μας πολεμούν τα συμφέροντα που θέλουν να μας ρίξουν» είναι το νέο αφήγημα που έχει ρίξει στην πολιτική αγορά το Μέγαρο Μαξίμου, φθάνει να βρεθούν…«αγοραστές» να το πιστέψουν και να το…αγοράσουν! Η αμηχανία είναι όμως εμφανής όσο αποκαλύπτονται διάφορες πτυχές της διακυβέρνησής τους... «Θέλουν να μας ρίξουν, αλλά δεν θα τους κάνουμε το χατίρι» λένε από το πρωθυπουργικό γραφείο και προαναγγέλλουν αντεπίθεση και μάλιστα με «ονόματα και διευθύνσεις» για τη διαπλοκή και παίζουν τα ρέστα τους με το «Μαρέβαgate».

Τα ρέστα του στο χρέος

«Εμείς αντέχουμε παρά τον πόλεμο. Μας χτυπάνε και βρώμικα όπως στο ζήτημα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους με τη συμβολή και της Ν.Δ., αλλά προχωράμε» απαντάνε από το πρωθυπουργικό επιτελείο, απ’ όπου μεταδίδουν ότι ο Αλ. Τσίπρας ρίχνει το βάρος στο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, αν και πιέζεται ήδη πολύ από τη Γερμανία για το προσφυγικό.

Ενδοκυβερνητικές κόντρες

Μόνο που οι πληροφορίες που υπάρχουν ενισχύουν το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δύναται να οδηγήσει σε ενδοκυβερνητικές περιπλοκές. Και αυτό διότι υπάρχουν διαφορετικές γραμμές ενόψει του νέου κύκλου διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Π.χ. μια μεγάλη σύγκρουση είναι αυτή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που λέγεται ότι τάσσεται υπέρ ορισμένων υποχωρήσεων, σε θέματα όπως τα εργασιακά, προκειμένου η Αθήνα να πάρει μια «καλή» συμφωνία για το χρέος. Στον αντίποδα είναι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που εισηγείται στον Αλ. Τσίπρα να ακολουθήσει σκληρή γραμμή κατά τη δεύτερη αξιολόγηση.

«Τελειώνει ο Τσίπρας»

«Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης της πρώτης φορά Αριστερά» τελειώνει οριστικά μεταδίδουν από τη Ν.Δ. από το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη και συμπληρώνουν: «Τελειώνει και ο Τσίπρας». Παράλληλα, επιχειρηματολογούν, ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε το σημείο επιστροφής και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή της».

Νέος διπολισμός και εκλογές

Το σίγουρο όμως είναι ότι και ο Αλ. Τσίπρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης παραδέχονται στις συζητήσεις τους πως έχει δημιουργηθεί ένας νέος διπολισμός. Επίσης, ο πρωθυπουργός δεν θέλει εκλογές, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης, που αν και δεν αποκλείει πολιτικές εξελίξεις, θεωρεί ότι ο Αλ. Τσίπρας θα κάνει ότι είναι δυνατόν να παραμείνει στην εξουσία. «Υπομονή, δουλειά και κλειστά αυτιά» μεταδίδουν από το Μέγαρο Μαξίμου και συμπληρώνουν τα κυβερνητικά στελέχη: «Εκλογές το 2019. Γιατί τώρα; Επειδή το θέλει η παλαιά διαπλοκή και ο Μητσοτάκης»; Και από την Πειραιώς απαντάνε: «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει να προλάβουμε την Ελλάδα ζωντανή».

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα