Οι κίνδυνοι εξ Ανατολών δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά κολπάκια

Αν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχούμε στο Αιγαίο είναι όχι οι τουρκικές προκλήσεις αλλά η δική μας κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα και υπουργό Άμυνας τον Καμμένο.

Αμετροεπείς, προκλητικά εξυπνάκηδες, ασεβείς απέναντι στην ιστορία και το κυριότερο: Ανίκανοι να διαχειριστούν με διπλωματία και σοβαρότητα μια κρίση.

Εδώ που τα λέμε η κρίση στο Αιγαίο

είναι μια συνηθισμένη διαδικασία, απλά κλιμακώνεται κάθε φορά που οι Τούρκοι έχουν εσωτερικά προβλήματα.

Δεν θα πρέπει να ασχοληθούμε με το τι επιδιώκει ο Σουλτάνος, αυτά είναι γεωπολιτικά παιχνίδια που χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης και δεν είναι μια συζήτηση καφενόβιων του διαδικτύου που ο καθένας πετά και την κοτσάνα του.

Όμως, θα πρέπει να αναλύσουμε τη φράση του υπουργού Άμυνας ο οποίος είπε: «Να θυμίσουμε στον κ. Τσαβούσογλου ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο Πάγκαλος που είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις έπαιρνε ο αέρας, αλλά ο Κοτζιάς και υπουργός 'Άμυνας ΕΓΩ!!! Αν θέλουν να πατήσουν στα 'Ιμια, να δούμε, πως θα φύγουν από εκεί;».

Είναι αυτή σοβαρή αντιμετώπιση της επιθετικότητας των Τούρκων ή μήπως είναι μια επικίνδυνη στάση, το ίδιο επικίνδυνη με αυτή του Σημίτη και του Πάγκαλου;

Ο Καμμένος μοιάζει με το παιδάκι που το τραμπουκίζουν κι αυτό ανεβαίνει στο λόφο και απειλεί τους πάντες. Σαν τον λαγό που λέει καμιά… μα…α για να περάσει η ώρα. Δείχνει έναν απίστευτο κομπλεξισμό και μια στάση η οποία δεν φανερώνει σοβαρότητα μιας κυβέρνησης ευρωπαϊκής.

Μαγκιές ο Τσαβούσογλου, μαγκιές και ο κάθε Έλληνας που ονειρεύεται τον εαυτό του πάνω στο άλογο να καταλαμβάνει την Πόλη;

Είναι φανερό ότι η υπερέκθεση του «εγώ» του Καμμένου είναι αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να κερδίσει ψηφαλάκια από ανόητους που νομίζουν πως η εξωτερική πολιτική μιας χώρας διαμορφώνεται με μαγκίτσες και ψευτοτσαμπουκάδες. Δεν μας φτάνουν οι ανόητοι Τούρκοι που κάνουν το παιχνίδι τους έχουμε και τους εδώ Ελληναράδες που για πολιτικές σκοπιμότητες και μόνο θέλουν να βάλουν φωτιά στα τόπια.

Πριν κάνει τις μαγκιές του ο ακομβίωτος στρατηγός, με τη σύμφωνη γνώμη προφανώς του Τσίπρα που του έδωσε το «οκ» για να γίνει το «μαντρόσκυλο», θα έπρεπε:

1. Να έχει εξασφαλίσει το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού. Είναι έτοιμοι απ’ όλες τις πλευρές οι στρατιώτες να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση; Τους έχει θωρακίσει το υπουργείο Άμυνας με όλα τα απαραίτητα υλικά και κυρίως πνευματικά όπλα προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε ό,τι χρειαστεί; Είναι περήφανος ο υπουργός για το έργο του ή μήπως είναι για φιέστες και κόκκινα χαλιά και από ουσία τίποτε;

2. Έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση τις κατάλληλες συμμαχίες ώστε να μη βρεθεί προ δυσάρεστων καταστάσεων; Εδώ ο Καμμένος μόνο κολλητός του Τραμπ δεν μας συστήθηκε. Που είναι λοιπόν οι Αμερικανοί… φίλοι του να επιβάλουν την τάξη; Θέλουμε να πούμε ότι η εμπιστοσύνη των συμμάχων κτίζεται με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα όχι με ψεύτικους τσαμπουκάδες για να παθαίνουν οι ανεξάρτητοι ψεκασμένοι την πλάκα τους με τον αρχηγό τους. Ας σοβαρευτούν λοιπόν στην κυβέρνηση. Οι κίνδυνοι εξ Ανατολών δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά κολπάκια στα τηλεπαράθυρα, ούτε με κόκκινα χαλιά και χαιρετούρες δήθεν στη σημαία με συγκίνηση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα