Οι καπιταλιστές απόγονοι του Μάο

16:25 7/9/2012 - Πηγή: Antinews

Ως γνωστόν, η Κίνα είναι χώρα κομμουνιστική. Και ως είθισται, στις  χώρες αυτές υπάρχει ένα ελάχιστο τμήμα του πληθυσμού που ευημερεί (εν προκειμένω το 1%). Το περιοδικό Foreign Policy παρουσιάζει κάποιους από τους τυχερούς, ονειροπόλους, καλά δικτυωμένους και αναμφίβολα ζάμπλουτους της χώρας, που κάνουν τα κόκαλα του Μάο να τρίζουν. Ποιοι είναι;

Wu Xie’en, γραμματέας του κόμματος: Είναι επιπλέον, μαζί με το σόι του βέβαια,  και ο απόλυτος άρχοντας στο Χουαξί, το πλουσιότερο «χωριό» της Κίνας. Λένε ότι κυβερνά σαν τους παλιούς αυτοκράτορες.

Yin Mingshan, πρόεδρος

και ιδρυτής της εταιρείας Lifan Group που κατασκευάζει αυτοκίνητα και μηχανές. Τα προϊόντα τους απευθύνονται στην εγχώρια αγορά και είναι προσιτά ακόμα και στην υποτιθέμενη μεσαία τάξη της Κίνας.

Chen Jun, γενικός διευθυντής του εκλεκτού Nine Dragons Admirals Yacht Club. Το κλαμπ στη Σανγκάη υποδέχεται μόνο μέλη που μπορούν να παίξουν γκολφ στο γήπεδο με τις 27 τρύπες, ή έστω να δέσουν το σκάφος τους στην εκπληκτική μαρίνα του. Ο νεαρός έχει και αδυναμία στις Lamborghini.

Yue-Sai Kan, τηλεπερσόνα, συγγραφέας και γενικά σελέμπριτι. Η Κίνα έχει και από αυτούς. Η πιο διάσημη εν ζωή Κινέζα, κατά το People, είχε και  δική της σειρά καλλυντικών την οποία αγόρασε η L’Oréal. Και φυσικά -σα γνήσια Δυτική σελέμπριτι- είναι το πρότυπο κάθε νέας Κινέζας όσον αφορά τις πλαστικές, όπερ και η χώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε αριθμό επεμβάσεων.

Xia Yang, ιδιοκτήτης του Sunny Times Polo Club στο Πεκίνο. Έχει στάβλους με καθαρόαιμα, υπαλλήλους Αργεντίνους πρωταθλητές του πόλο και πολλούς νεόπλουτους πελάτες που θέλουν να κάνουν ένα «αριστοκρατικό» άθλημα.

Wu Xiangbing, διευθυντής της ακαδημίας γκολφ Mission Hills Golf Club.  Τέσσερις φορές πρωταθλητής του αθλήματος, διευθύνει το πιο πολυτελές γήπεδο της χώρας. Και αν απορείτε για το πόσοι Κινέζοι πια παίζουν γκολφ, οι εκτιμήσεις φτάνουν από τις 300.000 ως και τα 3 εκατομμύρια. Όπως και να ‘χει, το χρήμα ρέει άφθονο.


Jason Fong, διευθυντής του τμήματος wealth management της UBS, στην Σανγκάη. Η ελβετική τράπεζα βρήκε φλέβα χρυσού στην Κίνα. Η κυβέρνηση, δε, θέλει να αναδείξει τη Σανγκάη σε παγκόσμιο οικονομικό κέντρο και, με τις ευλογίες του Μάο πάντα, κάνει τα πάντα για να προωθήσει μεγάλους χρηματο-πιστωτικούς οργανισμούς.

Ma Jing και Li Haifeng, ιδιοκτήτες της Penglai Eight Immortals. Το αυτοαποκαλούμενο  «μαγικό ζεύγος» της Κίνας έχει μια επιχειρηματική αυτοκρατορία. Τελευταία, χτίζουν ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε στυλ αυτοκρατορικού παλατιού. Η Ma, παρεμπιπτόντως, ήταν άτακτο κορίτσι και δεν άκουσε τον πατέρα της που δεν ήθελε τον Li για γαμπρό. Παραιτήθηκε από γιατρός και άρχισαν τις επιχειρήσεις, ξεκινώντας από ένα εστιατόριο.

Li Xuebing, διευθυντής και ιδιοκτήτης του Yan Club Arts Center. Η γκαλερί της βρίσκεται στο Πεκίνο και είναι μία από τις πρώτες που εκτίμησαν την κινεζική τέχνη. Φίλος της είναι ο περίφημος Ai Weiwei, ο καλλιτέχνης που διώκεται από το καθεστώς  ως

Keywords
Τυχαία Θέματα