Οι ΗΠΑ θέλουν τους μετανάστες!

10:47 6/7/2012 - Πηγή: Antinews

Μπορεί στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη γενικότερα, να υπάρχει μείζον πρόβλημα με την μετανάστευση, νόμιμη και μη, αλλά το κλίμα στις ΗΠΑ είναι εντελώς διαφορετικό.

Ο πρόεδρος Ομπάμα γιόρτασε χθες την επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας, και σε ειδική εκδήλωση καλωσόρισε 24  στρατιώτες οι οποίοι ενώπιον του απέκτησαν την πολυπόθητη αμερικανική υπηκοότητα.

Όπως είπε, η συνεισφορά αυτών των ανθρώπων αποδεικνύει πασιφανώς την ανάγκη μιας θεσμικής

αναμόρφωσης της μεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ.

«Όπως παραμένουμε ένα έθνος ισονομίας, έτσι θα πρέπει να παραμείνουμε και ένα έθνος μεταναστών…», είπε, προσθέτοντας πως «το μάθημα των 236 χρόνων της ιστορίας μας ως κράτους είναι ξεκάθαρο: Η μετανάστευση μας κάνει δυνατότερους, και πιο πλούσιους. Η μετανάστευση οδηγεί την χώρα μας και στον 21ο αιώνα».

Και κατέληξε λέγοντας πως «εκτός κι αν είσαι ένας από τους πρώτους άποικους, ή ένας ιθαγενής Ινδιάνος, τότε σίγουρα κατάγεσαι από κάποιους οι οποίοι μετανάστευσαν εδώ, από κάπου αλλού. Η ιστορία των μεταναστών της Αμερικής δεν είναι η δική τους ιστορία, είναι η δική μας. Είναι η ιστορία όλων μας».

Οι στρατιώτες που πολιτογραφήθηκαν Αμερικανοί στη διάρκεια της χθεσινής τελετής, προέρχονται από 17 διαφορετικές χώρες, όπως είναι η Βραζιλία, το Μεξικό, η Νιγηρία, και η Ρωσία, κλπ.

Στη συνέχεια ο Ομπάμα επαίνεσε την νέα πολιτική της κυβέρνησής του, που αφορά στην διακοπή των απελάσεων ατόμων που είχαν έρθει στις ΗΠΑ ως μικρά παιδιά, και στη συνέχεια σπούδασαν στα πανεπιστήμια ή υπηρέτησαν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Παραδέχτηκε όμως ότι η όλη νομοθεσία περί μετανάστευσης απαιτεί γενναίες μεταρρυθμίσεις.

S.A. (AP)

Keywords
Τυχαία Θέματα