Οι Γερμανοί αποκαλύπτουν πως θέλουν τη Νέα Ευρώπη

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα για το πώς θα είναι η μελλοντική Ευρώπη, από το περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει σήμερα Δευτέρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ετοιμάζεται σχέδιο για πραγματική πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης και ήδη οι Ρομπέι, Μπαρόζο, Γιούνκερ και Ντράγκι εργάζονται πάνω σ’ αυτό το σχέδιο.

Όπως αποκαλύπτεται, ένας πρόεδρος, ο οποίος θα κληθεί εν τέλει να αναλάβει καθήκοντα ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, θα διευθύνει την ομάδα των υπουργών, η οποία θα ελέγχεται από ένα νέο ευρωπαϊκό

όργανο, στο οποίο θα έχουν έδρα εκπρόσωποι των εθνικών κοινοβουλίων.

Οι χώρες δε θα μπορούν να δημιουργούν μόνες τους νέα χρέη καθώς θα πρέπει να ζουν μόνο με τα έσοδα που εισπράττουν. Οποιαδήποτε χώρα χρειάζεται περισσότερα χρήματα από αυτά που έχει στη διάθεσή της θα πρέπει να γνωστοποιεί τις ανάγκες της στην ομάδα των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία θα αποφασίζει τότε αν τα αιτήματά της είναι δικαιολογημένα και σε ποιο ύψος. Στη συνέχεια θα εκδίδονται ευρωομόλογα για να χρηματοδοτούνται τα νέα αυτά χρέη.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα αν μείνει στην Ευρώπη δε θα μπορεί να δημιουργεί νέα χρέη αλλά να ζει με τα έσοδά της. Είναι όμως καλύτερο αυτό από το θάνατο που θα φέρει η δραχμή.

Το σχέδιο, πάντως, ανοίγει ορθάνοιχτο παράθυρο για την έκδοση στο άμεσο μέλλον των ευρωομολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα