Οι Γερμανοί θέλουν να μας καταστρέψουν για να κρύψουν τα λάθη και την ανικανότητά τους

Δεν τρέφουμε καμιά συμπάθεια, ούτε σεβασμό προς τους τεμπέληδες και δημαγωγούς Έλληνες πολιτικούς, η διαφθορά των οποίων κατέστρεψε την χώρα τους.

Ούτε εκτιμούμε ιδιαίτερα τις υψηλές εκείνες πολιτισμικές αξίες που οδήγησαν τους Έλληνες  πολίτες στο να στηρίζουν επί δεκαετίες αυτούς τους σάπιους πολιτικούς.

Πραγματικά, χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο στην αποτυχία, για να καταλήξει η Ελλάδα εκεί που κατέληξε, εξαιτίας των πολιτικών της.

Να όμως, που και οι Γερμανοί φάνηκαν ισάξιοι στην αποτυχία.

Το

τελευταίο γερμανικό σχέδιο για την «επιδιόρθωση» της Ελλάδας θέλει τους Έλληνες να παραδίνουν την κυριαρχία τους επί του προϋπολογισμού και της φορολογικής πολιτικής σε έναν Ευρωπαίο επίτροπο, ως αντάλλαγμα για τα €130 δισ που χρειάζεται η χώρα για να ξοφλήσει τις ηλίθιες ευρωπαϊκές τράπεζες, που ενθαρρυμένες από τους ανεγκέφαλους Γερμανούς, πλήρωσαν σοβαρά ποσά για να αγοράσουν ομόλογα χωρίς καμιά αξία.

Βέβαια, οι Γερμανοί έχουν κάποιο δίκιο. Αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, χρειάζονται σοβαρές μεταρρυθμίσεις, όμως το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, με την στήριξη του εκλογικού σώματος, ανθίσταται σθεναρά.

Υπάρχει πολλή γκρίνια, πολλά λόγια, πολλές υποσχέσεις, και καμία δράση. Αυτή είναι η συνηθισμένη προσέγγιση των Ελλήνων στο εν λόγω ζήτημα.

Από την άλλη, οι πολιτικές λιτότητας που θέλουν οι Γερμανοί πολιτικοί, είναι όλες υπέρ των τραπεζικών τους συμφερόντων, και πιο πολύ στοχεύουν στην διατήρηση του κύρους των ιδίων, παρά στο να βοηθηθεί η Ελλάδα.

Η γερμανική πολιτική τάξη μοιάζει σαν να έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει την Ευρώπη, ώστε να μην χρειαστεί να πει στους ψηφοφόρους της το πόσο ηλίθια είναι. Οι Γερμανοί πολιτικοί κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποκρύψουν την αλήθεια, που έχει να κάνει με τα αλλεπάλληλα λάθη των τραπεζιτών τους, οι οποίοι φταίνε για την κρίση στον ίδιο βαθμό που φταίνε και οι σπάταλοι Έλληνες.

Οι Γερμανοί τραπεζίτες (μαζί με Ευρωπαίους συναδέλφους τους), μπήκαν με τα μπούνια στο ελληνικό χρέος. Έχουν γεμίσει με ισπανικά, πορτογαλικά, και ιταλικά ομόλογα. Και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας ανικανότητας στο να πάρουν σωστές αποφάσεις, αφού η γερμανική κυβέρνηση τους ενθάρρυνε να δανείζουν τις μεσογειακές χώρες, ακόμη και όταν αυτές έχασαν κάθε φερεγγυότητα το 2008. Οι πολιτικοί έλεγαν στους τραπεζίτες, ότι αυτού του είδους τα δάνεια δεν ενέχουν ρίσκο, καθιστώντας έτσι τα κρατικά ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης πολύ πιο ελκυστικά, από άλλα αντίστοιχα τραπεζικά προϊόντα.

Αν και η γερμανική (και η γαλλική) πολιτική σε σχέση με την κρίση μοιάζει να είναι στοχευμένη  στην επίλυσή της, στην πραγματικότητα αποσκοπεί στην διάσωση του τραπεζικού συστήματος της Γερμανίας, και μάλιστα χωρίς να καταλάβουν οι ψηφοφόροι και οι  φορολογούμενοι το πόσο φταίνε για την κρίση οι ανίκανοι Γερμανοί πολιτικοί που εκλέγουν.

Αποκηρύσσοντας τα ανεύθυνα κράτη PIIGS, και απαιτώντας την τιμωρία τους μέσω αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας, οι Γερμανοί πολιτικοί δημαγωγούν, χαϊδεύο

Keywords
Τυχαία Θέματα