Μέσα στην εβδομάδα η συμφωνία για την δανειακή;

Το ενδεχόμενο να επιτευχθεί αυτή την εβδομάδα μια αρχική συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας η οποία θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα σε μία έκτακτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης, υποστήριξαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές,  η τελική συμφωνία για το psi βρίσκεται εν αναμονή, καθώς επίκειται η νέα

έκθεση του ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Άτομα που γνωρίζουν την εξέλιξη των συνομιλιών, δηλώνουν πως η συγκεκριμένη έκθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα. «Έτσι οι ομολογιούχοι θα έχουν μια καθαρή εικόνα για την κατάσταση της Ελλάδος», πρόσθεσαν οι ίδιοι.

Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ιδιωτών ομολογιούχων θεωρείται προαπαιτούμενη για ν’ ανοίξει ο δρόμος για το νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας.

Στο μεταξύ το Bloomberg  αναφέρει ότι οι ιδιώτες πιστωτές προτίθενται να δεχτούν ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο της τάξεως του 3.6% για τα νέα 30ετή ομόλογα.

Υπενθυμίζουμε, ότι μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, οι διεθνείς πιστωτές ήθελαν το μεσοσταθμικό να κυμαίνεται στο 4.25%. Ένα ποσοστό που θα ισοδυναμούσε με απώλειες περίπου 69%  σε σχέση με την καθαρή παρούσα αξία του ελληνικού χρέους.

πηγές: WSJ, Bloomberg

Keywords
Τυχαία Θέματα