Οι Έλληνες χάνουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα;

12:14 5/1/2017 - Πηγή: Antinews

Εδώ και αρκετό καιρό τα δημοσιεύματα για Grexit έχουν ελαττωθεί. Μόνο σποραδικά και όταν πρόκειται να πιεστεί η Ελλάδα εξαιτίας των λαθών και των ανοησιών που κάνει η κυβέρνηση.

Ξαφνικά, μέσα σε μία ημέρα δύο δημοσιεύματα ήρθαν να βάλουν φωτιά στο σκηνικό. Η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του περιοδικού Zero δείχνει αντιστροφή της ελληνικής κοινής γνώμης που λέει στην πλειοψηφία

της ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να ενταχθεί στην Ευρωζώνη. Παραβλέποντας προφανώς τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν στη χώρα για να φτιάξει δρόμους, νοσοκομεία, σχολεία κ.λπ. πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η Ευρωζώνη έκανε κακό στη χώρα κι όχι το αντίθετο. Διότι αν θα έπρεπε να μιλάμε για κάτι αυτό είναι για το γεγονός ότι ενώ ενταχθήκαμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν φροντίσαμε να γίνουμε και ευρωπαϊκή χώρα. Πήραμε τα φράγκα για να φτιάξουμε υποδομές και τα μισά τα φάγαμε σε μίζες.

Εν πάση περιπτώσει, το δεύτερο δημοσίευμα προέρχεται από τον Σύνδεσμο των Βιομηχάνων. Ο ΣΕΒ ουσιαστικά χτυπά το καμπανάκι λέγοντας ότι «αν διαιωνιστεί η σημερινή κατάσταση επιτροπείας από ξένους τεχνοκράτες, η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη είτε θα παραμείνει στα χαρτιά, με υποκατάσταση της απουσίας ουσιαστικής συμμετοχής από κάποια ειδική επιτροπεία, είτε θα λυθεί κάποια στιγμή μέσω της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αφήνει δηλαδή ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη.

«2017: Annus Mirabilis ή Horribilis; Η επιλογή είναι στα χέρια μας!». Δηλαδή είτε θα είναι θαυμαστός είτε θα είναι τρομερός χρόνος το 2017.

Πρόκειται πραγματικά για δύο πολύ σοβαρά γεγονότα που αφενός δείχνουν το δρόμο που έχει πάρει η Ελλάδα και αφετέρου ότι είμαστε αυτοκαταστροφικοί. Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας καθώς μπήκαμε στον όγδοο χρόνο κρίσης όταν η Κύπρος βγήκε στις αγορές και δανείστηκε με... μηδενικό επιτόκιο.

Οι Έλληνες δείχνουν να χάνουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, κάτι που συμφέρει την κυβέρνηση η οποία πιθανότατα να ποντάρει ακριβώς στη δυσαρέσκεια του κόσμου για τη λιτότητα και να δημιουργήσει ένα αντιευρωπαϊκό μέτωπο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη προοπτική η οποία ενισχύεται και από την αδυναμία, ανικανότητα ή σκοπιμότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα κρατήσουν την Ελλάδα εντός του ευρώ. Δυστυχώς έρχονται πολύ δύσκολες μέρες και πράγματι το 2017 μπορεί να αποδειχθεί κομβικό για το μέλλον της πατρίδας. Αν οι αντιευρωπαϊστές καταφέρουν να κυριαρχήσουν, εμποδίζοντας τις αλλαγές που απαιτούνται τότε η Ελλάδα θα έρθει πιο κοντά στην έξοδο από την ευρωπαϊκή οικογένεια με... λαϊκή νομιμοποίηση. Θα έχουν κερδίσει οι λαϊκιστές.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα