Οι Χάρι Πότερ του αθλητισμού και ο Κοντονής

Καλές οι συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες του ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού , καλές και οι βραβεύσεις αλλά εκεί που χτυπάει η καρδιά του ελληνικού αθλητισμού στις ομοσπονδίες η υπομονή έχει αρχίσει να τελειώνει μαζί με τα αποθεματικά.

Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον 3ο μήνα του 2015 ωστόσο όλος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ζει με τα χρήματα του 2014. Είναι η πρώην φορά που οι ομοσπονδιάρχες εξοφλήθηκαν μέχρι σεντς για το 2014 από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό κι αυτό τους έβγαλε μέχρι σήμερα χωρίς να βγουν στην επαιτεία.

Η νέα

κυβέρνηση που την ερχόμενη εβδομάδα κλείνει ένα μήνα ζωής δεν έχει βγάλει ακόμη προϋπολογισμούς και με αυτά τα δεδομένα και σήμερα ακόμη να τους ανακοινώσει χρήματα στα ταμεία θα μπουν σε περίπου δυο μήνες.

Οι αγώνες όμως τρέχουν, οι υποχρεώσεις δεν σταματούν και τα συμβούλια καλούνται να μετατραπούν σε Χάρι Πότερ για να βρουν λύσεις. Είναι χαρακτηριστική η σκηνή προέδρου ομοσπονδίας που συνάντησε το νέο υφυπουργό Αθλητισμού σε αθλητική εκδήλωση και του είπε ότι δεν έχει χρήματα για να στείλει την εθνική του ομάδα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον άλλο μήνα. Η απάντηση που πήρε από τον κύριο Κοντονή ήταν αφοπλιστική και μαζί χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί: «Να μην πάτε» του είπε ο πολιτικός προϊστάμενος του Αθλητισμού αφήνοντας στην κυριολεξία «κάγκελο» τον συνομιλητή του.

Σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις μέλη διοικήσεων που έχουν μια κάποια οικονομική δυνατότητα βάζουν το χέρι στην τσέπη και χρηματοδοτούν τις αποστολές των εθνικών ομάδων προκειμένου να κάνουν το αυτονόητο. Να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Κι αυτό όμως έχει μια ημερομηνία λήξης αφού ούτε Ωνάσηδες είναι ούτε πλέον κανείς μπορεί αν τους εγγυηθεί ότι θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Η κλεψύδρα λοιπόν αδειάζει και κάποιος θα πρέπει να πει στον κύριο Κοντονή ότι η τόνωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού που έχει κάνει σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα