Οι... άμωμες παρθένες της μεταπολίτευσης και το Antinews

Ενόχλησε πολλούς το άρθρο του Antinews για τη διαχρονικότητα της διαπλοκής. Πολλοί μας κατηγόρησαν για ισοπεδωτισμό, άλλοι ότι χτυπάμε τη Νέα Δημοκρατία, άλλοι ότι κάνουμε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση κι άλλοι ότι έτσι εξομοιώνουμε την Αριστερά που κυβερνά με τον Κυριάκο και τα νέα πρόσωπα που θέλουν να κυβερνήσουν.

Ελάχιστοι όμως κατάλαβαν το νόημα του άρθρου. Δεν είχαμε σκοπό να χτυπήσουμε κανέναν. Δεν θέλουμε να εξομοιώσουμε κανέναν, στη χώρα αυτή εξομοιώνονται μόνοι τους οι πολιτικοί και μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Βασικός σκοπός μας ήταν να δείξουμε ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Κανείς δεν αισθάνεται την παραμικρή ντροπή και δεν ζητά συγγνώμη για την κατάσταση που είναι σήμερα η χώρα μας και θα είναι τα επόμενα χρόνια. Κανείς δεν έχει την παραμικρή αίσθηση της ευθύνης για την πατρίδα και δεν λέει πώς θα αγωνιστεί για να την κάνει καλύτερη.

Βεβαίως και υπάρχουν εξαιρέσεις. Οπωσδήποτε και στο παρελθόν και σήμερα υπάρχουν ηθικοί πολιτικοί και ηθικοί πολίτες. Αλίμονο, δεν είναι όλοι διεφθαρμένοι στη χώρα αυτή. Όμως, εμείς εκφράσαμε την ανησυχία μας γιατί αυτό που κυριαρχεί στον κήπο της Ελλάδας είναι τα σαπρόφυτα. Αυτά δεν έχουν χρώμα για εμάς. Κόκκινο, πράσινο, γαλάζιο, σαπρόφυτα είναι και καταστρέφουν την καλλιέργεια. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Κατ’ αρχάς, δίκη προθέσεων της ΝΔ δεν θέλουμε να κάνουμε. Ενδεχομένως όταν εκλεγεί ο Κυριάκος να δημιουργήσει μια ομάδα έντιμων πολιτικών που θα οδηγήσουν τη χώρα ένα βήμα πιο πέρα. Όμως, αμφιβάλλουμε για το αν θα τον αφήσουν να το κάνει, αυτόν ή οποιονδήποτε άλλον. Δε θα τον αφήσουν διότι τα σαπρόφυτα είναι περισσότερα και δημιουργούνται επειδή και ο λαός ρίχνει το λίπασμα. Και να πούμε μια αλήθεια. Η αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ και θεωρητικά θα μπορούσε να έρθει ο Τσίπρας και να πολεμήσει τη διαπλοκή, όπως ψεύτικα υποστηρίζει ότι κάνει. Ενώ δηλαδή είχε το ηθικό πλεονέκτημα (έστω και θεωρητικά) τι έκανε; Μέσα σε λίγους μήνες συμβιβάστηκε με τα παλιά και τα νέα τζάκια. Διαπλέχτηκε με τους διαπλεκόμενους, έγινε σάρκα εκ της σαρκός της και τώρα παραβιάζει ακόμη και το Σύνταγμα για να τους προστατέψει. «Κάθε λέξη του Συντάγματος» δεν είχε πει ότι θα εφαρμόσει ο Τσίπρας; Ένα ακόμη μεγαλειώδες ψέμα του.

Αν λοιπόν η Αριστερά εξελέγη για να αλλάξει την Ελλάδα και τελικά έγινε πιο διαπλεκόμενη από τους υπόλοιπους τι να περιμένουμε δηλαδή από τα παραδοσιακά κόμματα;

Και να ρωτήσουμε και κάτι τους ανησυχούντες δεξιούς και μη: Τι άλλαξε στα δύο αυτά χρόνια της κρίσης στη δεξιά και στο κέντρο; Είδατε μεγάλες ανατροπές στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ; Έδειξαν μεταμέλεια για όσα έγιναν τα τελευταία 40 χρόνια; Καμιά. Εδώ αθωώθηκαν για το Βατοπέδι και βγήκαν στο Σύνταγμα να πανηγυρίσουν αυτοί που πλήγωσαν την Ελλάδα και την παράταξη. Και ετοιμάζονται να γίνουν και βουλευτές ξανά. Στο δε ΠΑΣΟΚ κάνουν ότι δεν βλέπουν τον Ακη, τον Γιάννο, τα εκατομμύρια στα μαύρα ταμεία, μαύρα ταμεία που είχε και η ΝΔ. Ξεχάσαμε τη Siemens, τα δομημένα ομόλογα, τον Κοσκωτά, τις μίζες για τα εξοπλιστικά, το μείζον σκάνδαλο με τις διαφημίσεις στα μέσα ενημέρωσης προς εκμαυλισμό των δημοσιογράφων.

Κάποιοι λες και βρέθηκαν ξαφνικά στην Ελλάδα του Τσίπρα, του Κυριάκου, της Φώφης κ.λπ. Ε λοιπόν η χώρα αυτή θα αλλάξει μόνο αν παραδεχθεί τα λάθη της, αν διαγράψει το παρελθόν της αφού πρώτα αυτομαστιγωθεί ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί.

Όσο για το Antinews, έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές ότι πιστεύουμε σε οράματα, ελπίζουμε σε ανθρώπους, εκτιμούμε προθέσεις αλλά γιουσουφάκια της εξουσίας δεν θα γίνουμε. Κανενός, όπως κι αν λέγεται, ότι και αν πρεσβεύει. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα