Οι Αμερικανοί είχαν συλλάβει τον ηγέτη του ISIS!

Σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι προ δεκαετίας είχε παραμείνει επί ένα χρόνο σε κέντρο κράτησης στη Φαλούτζα, ήταν δηλαδή κρατούμενος των Αμερικανών! Τα έγγραφα που αποκαλύπτει το Business Insider στην ιστοσελίδα του, δείχνουν ότι ο αλ-Μπαγκντάντι επί περίπου ένα χρόνο, από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2004, ήταν «κρατούμενος» των Αμερικανών στο Ιράκ.

Ο

ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης, που είναι πλέον ο νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο, αναγράφεται στα έγγραφα με το πραγματικό του όνομα, Ιμπραήμ Αουάντ Ιμπραήμ Αλ Μπάντρι, ενώ ως ημερομηνία της σύλληψής του αναφέρεται η 4η Φεβρουαρίου του 2004. Όσο για τον χώρο κράτησής του, διευκρινίζεται σε κέντρο κράτησης στην Φαλούτζα του κεντρικού Ιράκ.

Στο βιβλίο «ΙΚ: Στο εσωτερικό του στρατού του τρόμου» των Μάικλ Γουάις και Χασάν Χασάν, αναφέρεται πως ο Μπαγκντάντι συνελήφθη ενώ επισκέφθηκε τον φίλο του Νεσαγίφ Νουμάν Νεσαγίφ, ο οποίος ήταν και ο πραγματικός στόχος του αμερικανικού στρατού. Με άλλα λόγια ο Μπαγκντάντι δεν θεωρούταν μέλος κάποιας οργάνωσης, αλλά κρατούταν για λόγους ασφαλείας. Τα έγγραφα δίνουν και κάποια προσωπικά του στοιχεία. Παρότι δεν είναι διακριτή η ημερομηνία γέννησής του, αναγράφεται ότι το 2004 ήταν 43 ετών, ενώ αναφέρεται πως είναι παντρεμένος. Δεν αποσαφηνίζεται πάντως για ποιο λόγο αφέθηκε ελεύθερος.

www.businessinsider.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα