Οι New York Times βάζουν τον Κύρτσο και τον…Βερέμη ναι μιλήσουν για τον Σαμαρά!

Ένα ακόμα δείγμα αντικειμενικής δημοσιογραφίας δίνουν σήμερα οι New York Times. Οι οποίοι φιλοτεχνούν προφίλ του νέου Έλληνα πρωθυπουργού βάζοντας να μιλήσουν γι αυτόν οι κ.κ. Κυρτσος και Βερέμης!!! Παίρνουν θέση δηλαδή για τον Σαμαρά με τακτ βάζοντας άσπονδους φίλους να μιλάνε γι’ αυτόν:

Ο Αντώνης Σαμαράς εργάστηκε

σε ολόκληρη τη ζωή του για να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Τώρα που το πέτυχε, το μεγάλο ερώτημα μεταξύ φίλων και εχθρών του, είναι αν θα μπορέσει να παραμείνει πρωθυπουργός.

«Έχω πλήρη συνείδηση των κρίσιμων στιγμών που ζει η χώρα μου», είπε, προσθέτοντας πως ο ελληνικός λαός είναι «τραυματισμένος», και χρειάζεται «θεραπεία».

Με την ελληνική οικονομία σε στασιμότητα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι αβέβαιοι για το μέλλον της χώρας. Ο Σαμαράς είναι ένας φιλοευρωπαϊστής και εθνικιστής, γνωστός για το πείσμα του, καθώς και για την πονηριά του στην τακτική, αλλά αναλαμβάνει την εξουσία χωρίς πολύ χώρο για ελιγμούς, και με ελάχιστες πιθανότητες για να βοηθήσει  τον λαό.

Σύμφωνα με τον Marco Vicenzino της  Global Strategy Project, η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να φέρει μια αίσθηση σταθερότητας, αλλά θα είναι ευάλωτη σε πολιτικά και οικονομικά σοκ.

Ο νέος ρόλος του 61χρονου Σαμαρά θα απαιτήσει σημαντικούς πολιτικούς ακροβατισμούς, προκειμένου να πετύχει παραχωρήσεις από πλευράς της ΕΕ, ώστε να χαλαρώσουν οι σκληροί όροι της ελληνικής διάσωσης. Παράλληλα, θα πρέπει να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στην αρτηριοσκληρωτική οικονομία της Ελλάδας, καθώς και στην δυσλειτουργική κυβέρνηση, προκειμένου η Γερμανία, αλλά και οι υπόλοιποι δανειστές να συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα.

Όλα αυτά πρέπει να τα πετύχει, προεδρεύοντας ενός απείθαρχου κυβερνητικού συνασπισμού, που συμπεριλαμβάνει τους αιώνιους αντιπάλους του, το σοσιαλιστικό Πασόκ, και ένα μικρότερο αριστερό σχήμα, που δεν έχει κανέναν κοινό σημείο πλην της βαθιάς διάθεσης να αποφευχθεί η κατάρρευση της Ελλάδας.

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούσαν δημόσια υπέρ της επιθυμίας τους για νίκη της ΝΔ, επί του ΣΥΡΙΖΑ (που ήθελε να καταγγείλει την δανειακή συμφωνία), σε ιδιωτικό επίπεδο κάποιοι απ αυτούς επέμεναν πως ο Σαμαράς θα πρέπει να προσπαθήσει σκληρά για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, με δεδομένη την επίμονη αντίθεσή του στην πρώτη συμφωνία διάσωσης της χώρας, και την ολιγωρία του μέχρι να αποδεχτεί την δεύτερη το περασμένο φθινόπωρο.

«Πρόκειται για έναν άβολο πελάτη, που πιο πολύ ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, παρά για την επίλυση της κρίσης», λέει ένας αξιωματούχος των Βρυξελλών, που ήθελε να παραμείνει ανώνυμος. «Τώρα όμως θα πρέπει να συνεργαστούμε μαζί του, Τον συμφέρει να μην κάνει την ήδη άσχημη κατάσταση ακόμη χειρότερη», καταλήγει.

Πολλοί Έλληνες άλλαξαν κόμμα, ώστε να στηρίξουν τον Σαμαρά, ως την τελευταία τους ελπίδα για να μην φύγει η χώρα από το ευρώ.

Ο Σαμαράς έχει υποσχεθεί κάποια πράγματα, αλλά δεν έχει πείσει όσον αφορά στο που ακριβώς θα μπορέσει να βρει χρήματα, σε μια χώρα που θα ξεμείνει από

Keywords
Τυχαία Θέματα