Ο Βενιζέλος μπήκε στην κλινική για να φτιάξει ηγετικό προφίλ

Εννοείται ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν για λύπηση για όσα περνάει. Αυτός φταίει σε μεγάλο μέρος για το κατάντημα της χώρας, αυτός και για το σκηνικό διάλυσης της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Όμως, αυτό που γίνεται με τον άσπονδο… φίλο του Ευ. Βενιζέλο δείχνει τη φαυλότητα που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα.

Ο άρρωστος κ. Αντιπρόεδρος (ή μήπως πρόκειται για διπλωματική

ασθένεια) ενώ προχθές στην Κ. Ο. βγήκε και με φλογερό λόγο στήριξε την απόφαση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, την Τρίτη από το κρεβάτι του πόνου άφησε διαρροές ότι δεν γνώριζε και δεν ρωτήθηκε για το δημοψήφισμα. Κωλοτούμπα δηλαδή από αυτές που μόνο ο κ. Βενιζέλος ξέρει να κάνει.

Μάλιστα, μέχρι αργά το βράδυ οι κύκλοι του υπουργού Οικονομίας άφηναν να εννοηθεί ότι είναι αντίθετος στο δημοψήφισμα.

Από την άλλη δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι δύο γυναίκες που ξεχώρισαν στις ραγδαίες εξελίξεις, δηλαδή η Μ. Αποστολάκη και η Ευα Καϊλή, είναι «πουλέν» του κ. Βενιζέλου. Δε λέμε ότι «στήθηκε» σκηνικό αποστασίας όπως ονειρεύεται ο κ. Παπανδρέου, αλλά είναι φανερή η προσπάθεια του κ. Βενιζέλου να βγάλει την ουρά του απ’ έξω ώστε να παίξει το ρόλο του στην μετά Παπανδρέου εποχή που πλησιάζει. Θέλει να είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί τώρα να εμφανιστεί συμπαθητικός στον κόσμο και πολιτικός με ηγετικό προφίλ που βάζει πάνω από όλα το καλό της χώρας.

Δεν ξέρει, όμως, ότι ο κόσμος έχει καλή μνήμη και θυμάται ότι είναι ο εμπνευστής του Μεσοπρόθεσμου αλλά και του πολυνομοσχεδίου με τους ανάλγητους και άδικους φόρους;

Στο ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής η μάχη χαρακωμάτων των μνηστήρων. Από τη μια ο Βενιζέλος κι από την άλλη η «τρόικα», δηλαδή Λοβέρδος, Ραγκούσης και Διαμαντοπούλου, σκίζουν τα ρούχα τους στη μάχη της διαδοχής.

Αλλά διαδοχή που; Σε ένα διαλυμένο κόμμα;

Ποιός δούλευε ποιόν (όταν ο Βενιζέλος δήλωνε ότι τα ξέρει όλα)


Γ. Πρετεντέρης: Και έμεινε αναπάντητη μια ερώτησή μου όμως και θέλω να την επαναφέρω έτσι  κλείνοντας. Ποιες είναι οι προσωπικές σας σχέσεις με τον Πρωθυπουργό;

Ευ. Βενιζέλος: Νομίζω ότι είναι άψογες. Δίνουμε μια μάχη, τη δίνουμε από κοινού. Τη δίνουμε με όλη την Κυβέρνηση και όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Γ. Πρετεντέρης: Με συνεννόηση;

Ευ. Βενιζέλος: Με συνεννόηση πολύ στενή εκ των πραγμάτων, γιατί πρέπει να ξέρει τα πάντα και πρέπει να ξέρω τα πάντα.

Γ. Πρετεντέρης: Μάλιστα. Θα σας ευχαριστήσω πολύ κ. Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και Υπουργέ των Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα