Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει κάτι που δεν βλέπουμε;

20:08 2/4/2015 - Πηγή: Antinews

Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών Μέσων ξεφορτώνεται με τη σέσουλα κόσμο και ξεροσταλιάζουν για ένα ακόμη δάνειο για εξυπηρέτηση των υπαρχόντων δανείων, τα στελέχη της κυβέρνησης βλέπουν στο όνειρό τους ξένους επενδυτές και Έλληνες επιχειρηματίες ορεξάτους να ξοδέψουν ζεστό χρήμα αν και εφόσον χρεοκοπήσουν οι διαπλεκόμενοι.

Προς επίρρωσιν όλων αυτών, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος εκφράζει σε κλειστή συζήτηση δημοσιογράφων την πεποίθησή του ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Έλληνες για να επενδύσουν στο χώρο της τηλεόρασης.

Προφανώς αγνοεί ότι ήδη έχουν αποχωρήσει από τη χώρα η SBS Broadcasting αλλά και ο όμιλος RTL και ότι στην ψωροκώσταινα επενδύει μόνο η εγχώρια διαπλοκή. Ειδικότερα για τα 350 εκατ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στη λίστα μεταρρυθμίσεων και αφορούν σε έσοδα από τηλεοπτικές αδειοδοτήσεις, ο Λ. Κρέτσος ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει εκτίμηση στο υπουργείο Οικονομικών για το νούμερο. Μπήκε στη λίστα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους ξένους εταίρους, είπε.

-Για το νόμο της τηλεοπτικής αδειοδότησης που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, ο γενικός γραμματέας σημείωσε πως υπάρχουν πολλά ζητήματα να μελετηθούν, προσδιόρισε το χρόνο για την κατάθεση του μετά από 3 μήνες και ανέφερε ως πρόβλημα τον σκόπελο του ΕΣΡ που θα πρέπει να αλλάξει. Αποκάλυψε ότι σε δύο μήνες ίσως κατατεθεί νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ είτε με τη μορφή νόμου – πλαισίου είτε ως μεταβατικές διατάξεις που θα επικαιροποιούν και θα διορθώνουν την υπάρχουσα νομοθεσία. Θα γίνει προκήρυξη αδειών από μηδενική βάση – ίσως 16 συνολικά.

-Ενεργοποίηση εισαγγελικών αρχών για εγγυήσεις δανείων υπαρχόντων ομίλων ΜΜΕ με δυνατότητα υπουργού Eπικρατείας να ανακαλεί άδεια Α.Ε. Μέσων Ενημέρωσης αν δεν έχουν ίδια κεφάλαια.

-Ενθάρρυνση συγχωνεύσεων για παραγωγή οικονομιών κλίμακας

-Εξετάζεται επαναφορά διατάξεων βασικού μετόχου.

-Παγιώνεται ο ειδικός φόρος τηλεόρασης 20 επί των διαφημίσεων.

-Εξετάζεται συνεργασία με Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για επέκταση του φόρου στις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, για έσοδα 50-70 εκατ. ευρώ.

-Βέβαιη η επέκταση αγγελιοσήμου στο Διαδίκτυο για ρύθμιση τοπίου στα εργασιακά και ασφαλιστικά.

-Ένταξη των εργαζομένων στο internet στο ΕΤΑΠ –ΜΜΕ.

-Ενεργοποίηση κωδικών για Σύζευξις (Πρόγραμμα χρηματοδότησης).

-Ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου και καναλιών περιφέρειας.

-Αξιοποίηση κονδυλίου για ανέργους δημοσιογράφους (8,9 εκατ. ευρώ).

-Δημιουργία μηχανισμού επικοινωνίας για βελτίωση εικόνας της χώρας στο εξωτερικό (Τουρισμός, Εξαγωγές, Πολιτική-Διπλωματικό). Τέλος ανακοίνωσε ότι νέος πρόεδρος και διευθυντής του πρακτορείου ΑΠΕ είναι ο Μιχάλης Ψύλλος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα