Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

O πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ .

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για επιλογή ευρύτερης συναίνεσης και στην κοινωνία και στη Βουλή

η οποία ,όπως σημείωσε, δεν είναι τυχαία με την πολιτική συγκυρία.

"Ζούμε την γέννηση μιας νέας εποχής και γι' αυτό είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα του λαού μας. Η ενότητα στην κοινωνία. Η συναίνεση είναι απαραίτητη προϋπόθεση και η επιλογή του νέου προσώπου για ΠτΔ δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από την συγκυρία" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

"Άκουσα την εύλογη πρόταση για εκλογή αριστερού Προέδρου προφανώς όχι από την πρώτη ψηφοφορία και όχι με τον αριθμό που απαιτείται κανονικά. Ξέρετε, αυτή η πρόταση είναι εύλογη γιατί δεν υπήρξε ποτέ στην χώρα αριστερός πρόεδρος. Όμως η Αριστερά, στις πιο κρίσιμες στιγμές θα έλεγα σε όλη την ιστορία της δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντι στην ιστορία. Η δύναμη της ήταν πάντα ότι δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της. Διεκδικούσε έμπνευση. Έτσι πιστεύω ότι το πιο κατάλληλο πρόσωπο για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το πρόσωπο που εμπνέει και ενώνει είναι αυτό του Προκόπη Παυλόπουλου"πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η ΝΔ δια του εκπροσώπου της Κ. Καραγκούνη δήλωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Π. Παυλόπουλου για την Προεδρία της δημοκρατίας.

«Στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το Δεκέμβριο, προτείναμε την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα, ενός γνώστη των Ευρωπαϊκών θεμάτων, μετριοπαθούς πολιτικού και πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊστή και μετριοπαθή πολιτικό.
Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επιτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του», τόνισε ο κ. Καραγκούνης

Την ίδια ώρα, το Ποτάμι, προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο, όπως ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.Την πρόταση του Ποταμιού θα στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ.

Η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου πρόεδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί αύριο το βράδυ στις 7:30 μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα