Ο πόλεμος των δικαστών

Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και η απροσωπόληπτη απονομή της, εδραιώνει το αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας και όταν λειτουργεί ανεπηρέαστη αποτελεί πυλώνα διαφύλαξης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών και των αρχών του Δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο σεβασμός στην ανεξαρτησία της είναι θεμελιώδης συνταγματική αρχή με βάση την καθιερούμενη αρχή της διάκρισης των τριών κρατικών εξουσιών, της Κοινοβουλευτικής, της Εκτελεστικής και της Δικαστικής.

Όταν η πολιτική εμφιλοχωρεί στην Δικαιοσύνη, για λόγους σκοπιμότητας, με σκοπό να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό σε βάρος πολιτικών

αντιπάλων, με δημιουργία στημένων και χαλκευμένων κατηγοριών και ποδηγητείται πολιτικά από κόμματα, τότε το κύρος της κλονίζεται.

Η σημερινή κατάσταση στη δικαιοσύνη δείχνει ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανωτάτων στελεχών της, σε σχέση με την υπόθεση Novartis που δεν την τιμά.

Η εισαγγελία διαφθοράς κατηγορείται για χειραγώγηση των ψευδομαρτύρων κουκουλοφόρων, που χρησιμοποιήθηκαν, για την σπίλωση πολιτικών αντιπάλων του Σύριζα, που περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς που ήθελε ο Σύριζα να τους διασύρει, ώστε και με την ηθική απαξίωσή τους ως κατηγορούμενους, να τους οδηγήσει στην πολιτική τους συντριβή. Σαμαρά, Βενιζέλο, Γεωργιάδη, Σαλμά, Λομβέρδο, Πικραμμένο.

Μια σκευωρία με ενορχηστρωτή τον επονομαζόμενο «Ρασπούτιν», που δέσποζε σε όλες τις μεθοδεύσεις.

Αλλά, όλα αποδείχθηκαν μια καλοστημένη σκευωρία.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αγγελής, ξιφούλκησε κατά των παρανομιών της εισαγγελίας διαφθοράς, που καθοδηγούμενη από τον «Ρασπούτιν», αδιακρίτως απήγγειλε αστήρικτες κατηγορίες κατά αθώων, για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού, σηματοδοτώντας μόνο ως υπεύθυνους τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθώντας το δόγμα του Πολλάκη «αν δεν τους χώσουμε φυλακή, κυβέρνηση δεν βγαίνουμε» όπως και το δόγμα του «Ρασπούτιν», να γίνουν οι κατηγορίες κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και ας αποδείξουν αυτοί την αθωότητά τους, γεγονός που αποδεικνύει ποδηγέτηση της δικαιοσύνης, έλλειψη πολιτικής ηθικής, ολοκληρωτική αντίληψη, αντιδημοκρατική συμπεριφορά και κυρίως παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων.

Η υπόθεση της Novartis είναι η ακραία προσπάθεια κομματικοποίησης της Δικαιοσύνης, που θίγει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας και την ανεξαρτησία τους. Έργο και αυτό της ολοκληρωτικής νοοτροπίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αλληλοεκτοξευόμενες κατηγορίες μεταξύ ανωτάτων λειτουργών της Δικαιοσύνης για το θέμα, με τους περιφερόμενους φακέλους από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Βουλή και αντίστροφα, πλήττει το αναμφισβήτητο κύρος της και έτσι χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ανεξαρτησία της λειτουργίας της.

Η σπίλωση των προσωπικοτήτων και η δολοφονία χαρακτήρων, που επιχειρήθηκε με την υπόθεση της Novartis δεν έχει ιστορικό, πολιτικό προηγούμενο στην Ελλάδα.

Ήταν μια αδιάντροπη προσπάθεια κατασυκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων. Γνωρίζοντας οι σκευωροί ότι ρίχνοντας συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα, με τις συστηματικές επιθέσεις τους, που την εκτόξευαν προς τα συγκεκριμένα άτομα, θα τα οδηγούσαν στην ουσιαστική κοινωνική αχρήστευση, μέσω των αισθημάτων απαξίωσης που θα έχουν δημιουργηθεί ως προς αυτό στις μάζες.

Η κατασυκοφάντηση πολιτικού αντιπάλου δεν μπορεί να διαπερνάται ως ασήμαντο πολιτικό γεγονός, γιατί είναι βαρύ πολιτικό ολίσθημα, ενώ η ατιμωρησία του γεγονότος ενθαρρύνει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, την πολιτική αλαζονεία και τον πολιτικό αριβισμό, αφού η «καλή φήμη γράφεται επί της άμμου και η κακή επί μαρμαρίνης πλακός με ανεξίτηλα γράμματα».

Η σκευωρία της υπόθεσης Νovartis θα πάψει να αναδίδει τις δυσάρεστες συνέπειές της, όταν θα αποκαλυφθούν οι σκευωροί και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Όσο υψηλά και αν ίστανται.

Γιατί έτρωσαν το κύρος της Δικαιοσύνης και έβλαψαν με δόλο, τους κανόνες του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Έτσι θα αποκατασταθεί και το κύρος της Δικαιοσύνης, που τρώθηκε ανεπανόρθωτα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο πόλεμος των δικαστών,