Ο Ολυμπιακός ταπείνωσε τους "Μπέμπηδες"

Ο σύγχρονος Δαβίδ ζει στον Πειραιά φοράει ερυθρόλευκα και κερδίζει ακόμα τον Γολιάθ. Ένας ρωμαλέος Ολυμπιακός υποχρέωσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη της ήττα (με 2-0) στο Τσάμπιονς Λίγκ , άφησε όλη την Ευρώπη με ανοιχτό το στόμα και κυρίως έβαλε τα θεμέλια για μια ιστορική πρόκριση στους «8» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Έχοντας κορυφαίο τον Τσόρι Ντομίνγκεζ που πέτυχε το πρώτο

γκολ στο 38΄ και δημιούργησε το δεύτερο που σημείωσε ο Κάμπελ στο 55΄ο Ολυμπιακός βραχυκύκλωσε τους κόκκινους διαβόλους που κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη τους τελική προσπάθεια μόλις στο 65΄.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο καλά στο ματς και πίεσε τη Γιουνάιτεντ στο δικό της μισό, χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία στο 8' όταν ο Τσόρι έκανε κούρσα 40 μέτρων περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του, όμως την τελευταία στιγμή τον έκοψε ο Βίντιτς πριν σκοράρει την ώρα που ο Μανιάτης περίμενε πάσα εντελώς μόνος!

Στο 38' τελικά ήρθε και το γκολ! Ο Μανιάτης έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της περιοχής, έκανε το συρτό σουτ, ο Τσόρι έβαλε έξυπνα το πόδι του κι άλλαξε πορεία στη μπάλα, τόσο όσο χρειαζόταν για να την στείλει στην άλλη γωνία απ' αυτή που είχε κάνει κίνηση να πέσει ο Ντε Χέα και το Καραϊσκάκη πήρε φωτιά

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν αιτιολόγησαν σε κανένα σημείο τον τίτλο του φαβορί αφού δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μια τελική προσπάθεια προς την εστία του Ρομπέρτο, που όποτε χρειάστηκε καθάρισε τις μπάλες που μπήκαν στην περιοχή του. Μόνο μια φορά απειλήθηκε ο Ισπανός από μια κεφαλιά του Μανωλά, που πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο έπειτα από επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Ρούνεϊ.

Όπως έκλεισε το ημίχρονο , έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο! Με γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο κορυφαίος του αγώνα, Τσόρι, έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, την έδωσε στον Κάμπελ κι ο Κοσταρικανός κινήθηκε έξω από την περιοχή και με φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ντε Χέα για να βάλει εκ νέου φωτιά στο Καραϊσκάκη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη τελική από πλευράς Μάντσεστερ ήρθε γύρω στο 65' από τον πεσμένο Ουέλμπεκ που έπιασε μια κεφαλιά που έφυγε άουτ…

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολυμπιακός έδωσε γήπεδο στους φιλοξενούμενους κι έψαχνε την κόντρα για να χτυπήσει εκμεταλλευόμενος τις αργές επιστροφές των Αγγλων.

Η Γιουνάιτεντ έχασε την πιο μεγάλη και κλασική της ευκαιρία στο 82' όταν ο Φαν Πέρσι κινήθηκε μέσα στην περιοχή έπειτα από σέντρα του Γιανγκ, όμως σούταρε ψηλά άουτ όντας σε πολύ πλεονεκτική θέση!

ΣΚΟΡΕΡ: 38' Ντομίνγκες, 55' Κάμπελ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρόκι (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 3' Εβρά, 90' Φέρντιναντ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ (67' Φουστέρ), Ντομίνγκες (76' Μασάντο), Πέρεζ (85' Βαλντέζ), Ολαϊτάν

ΜΑΝΣΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Δε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Ρούνεϊ, Σμόλινγ, Βίντιτς, Κάρικ, Γιανγκ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα