Ο νέος Τζορτζ Σόρος


Ο ηλικιωμένος, ως επί το πλείστον αποστασιοποιημένος Σόρος παραμένει ο μεγαλύτερος μπαμπούλας της δεξιάς. Οι Συντηρητικοί θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο Τζέφρι Κάτζενμπεργκ, γράφει ο Andy Kroll στο Mother Jones.

Τη νύχτα της 23 Μαρτίου 2011, τέσσερις πολιτικοί σύμβουλοι δείπνησαν στο Scarpetta, ένα σικ ιταλικό εστιατόριο στο Χρυσό Τρίγωνο του Beverly Hills. Φορούσαν κοστούμια, αλλά πέταξαν τις γραβάτες –μία παραχώρηση στη μόδα

του LA. Ο Μπιλ Μπάρτον και ο Σον Σουίνι είχαν περάσει την ενήλικη ζωή τους ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένης και μιας στιγμής μαζί στον Λευκό Οίκο του Ομπάμα. Η αυθεντία και σύμβουλος Πολ Μπεγκόλα είχε συμβουλέψει τον Μπιλ Κλίντον στη δεκαετία του 1990. Ο Τζέοφ Γκάριν υπήρξε κορυφαίος δημοσκόπος για περίπου 30 χρόνια. Μια οικοδέσποινα τους οδήγησε μέσα από την τραπεζαρία με θέμα τη Μεσόγειο σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο. Τους περίμενε ο άνθρωπος που ήλπιζαν ότι θα ήταν ο «αρχηγός» τους. Αυτός ήταν ο όρος που ο Τεξανός Μπεγκόλα χρησιμοποιούσε για να περιγράψει έναν μεγαλοδωρητή που πείθει τους πλούσιους φίλους του να χρηματοδοτήσουν έναν υποψήφιο ή έναν σκοπό. Ο σύντροφος τους στην τραπεζαρία, ο Τζέφρι Κάτζενμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της DreamWorks Animation, έδωσε εκατομμύρια ευρώ για την εκστρατεία του Ομπάμα το 2008 και ενδεχομένως ήθελαν να τον πείσουν να δώσει πολύ περισσότερα το 2012. Ήθελαν να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη χρηματοδότηση ενός νέου υπερ-πακέτου για να υποστηρίξει την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα.
Στους Μπάρτον, Σουίνι, Μπεγκόλα και Γκάριν δεν αρέσουν τα υπερ-πακέτα, τα οποία μπορούν να συγκεντρώνουν και να δαπανούν απεριόριστα ποσά. Ούτε στον πρόεδρο, ο οποίος τα θεωρεί «απειλή για τη δημοκρατία μας». Ούτε στον Κάτζενμπεργκ, που πιστεύει ότι η απόφαση του οργανισμού Citizens United το 2010 ήταν μια τεράστια γκάφα. Παρόλα αυτά ήταν εδώ, ακούγοντας το λόγο που ο Μπεγκόλα είχε προετοιμάσει κατά την πτήση του στο Λος Άντζελες. Ήταν δύσκολο να σκεφτεί έναν πιο ριψοκίνδυνο προεκλογικό αγώνα, είπε ο Μπεγκόλα. Με την οικονομία να διορθώνεται, τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης να είναι στα σκαριά, τους πολέμους να τελειώνουν….

«Τα ξέρω όλα αυτά» τον διέκοψε ο Κάτζενμπεργκ. «Πείτε μου ποιο είναι το σχέδιο». Ποιος ήταν ο στόχος τους και πως θα τον πετύχαιναν; Πώς θα ξόδευαν τα χρήματα; Πόσα θα αντιστοιχούσαν σε αυτούς; Ποια ήταν η στρατηγική; Η απάντηση στο τελευταίο ήταν απλή: να καταστρέψουν τον Μιτ Ρόμνεϊ. Οι τέσσερις πολιτικοί σύμβουλοι πίστευαν ότι ο Ρόμνεϊ θα καταλήξει υποψήφιος κι έτσι θα επικεντρώνονταν σε αυτόν. Θα του επιτίθονταν με την ίδια προσέγγιση των Swift Boat Veterans for Truth (βετεράνων του Βιετνάμ) και άλλων ομάδων το 2004. «Ακριβώς όπως οι Συντηρητικοί αφαίρεσαν την πολεμική ιστορία του Κέρι» είπε ο Μπεγκόλα, «θα αφαιρέσουμε το ισχυρότερο πλεονέκτημα του Ρόμνεϊ: την επιχειρηματική του ιστορία». Στον Κάτζενμπεργκ, που η περιουσία του ανέρχεται σε περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια, άρεσε αυτό που άκουσε. Μέχρι το τέλος του δείπνου, υποσχέθηκε 2.000.000 δολάρια και ακόμα περισσότερα χρήματα στη συνέχεια. Επίσης, προσφέρθηκε να κινητοποιήσει τους πλούσιους φίλους και συναδέλφους του. Ο Μπεγκόλα είχε βρει τον «αρχηγό» του. «Ήταν η πιο σημαντική συνάντηση ολόκληρης της προεκλογικής εκστρατείας», μου είπε πρόσφατα.

Ο Κάτζενμπεργκ έδωσε 3,15 εκατ. δολάρια στους Δημοκρατικούς κατά τη διάρκεια του 2012, σχεδόν 30 φορές περισσότερα από όσα ανέφερε ότι έδωσε το 2008. Ο φίλος και συνεταίρος του Στίβεν Σπίλμπεργκ έδωσε 1 εκατ. δολάρια. Έκανε πολλές εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων της εκστρατείας Ομπάμα. Συνολικά, ο Κάτζενμπεργκ έδωσε ή συγκέντρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια για την επανεκλογή Ομπάμα.

Αυτοί που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο στην αμερικανική πολιτική. Ο Γουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ θα έχανε τις προεδρικές εκλογές του 1896 χωρίς τον επιχειρηματία Μαρκ Χάνα. Ο Χάρι Τρούμαν κέρδισε την πρώτη θέση του στην Γερουσία το 1934, χάρη, σε μεγάλο βαθμό, στο «Αφεντικό Τομ» Πέντεργκαστ, τον αδίστακτο μεσίτη από το Μισούρι που αργότερα μπήκε φυλακή για φοροδιαφυγή. Σήμερα, στους συντηρητικούς αρέσει πολύ να δαιμονοποιούν τον Τζορτζ Σόρος, τον φιλελεύθερο χρηματιστή ο οποίος έδωσε το ρεκόρ των 24 εκατ. δολαρίων για να εκλεγεί ο Τζον Κέρι το 2004. Αλλά ο Σόρος, που υποστηρίζει εδώ και χρόνια τη μεταρρύθμιση της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας, δεν συγκέντρωσε δεκάρα για τον Ομπάμα το 2012. Ο Κάτζενμπεργκ, ο οποίος αποφεύγει τον ύπνο, πίνει διαιτητική Diet Coke, και λέει ότι «οι γονείς μου δεν με μεγάλωσαν για να ζω στο περιθώριο», έδωσε χρήματα από νωρίς και συχνά.

Ο Κάτζενμπεργκ είναι συνειδητοποιημένος σχετικά με τους ποιους υποψήφιους στηρίζει. «Δεν ξέρω κανέναν στο Χόλιγουντ που να λέει ‘δως μου μια λίστα με χορηγούς’» λέει η Ντόνα Μποζάρσκι, μια πολιτική σύμβουλος στο Λος Άντζελες. «Εκτός από τον Τζέφρι. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να σας ζητήσει πάρα πολλά χρήματα» είπε ο Γουίλ Σμιθ χαριτολογώντας σε μια τελετή των Όσκαρ, τιμώντας τον Κάτζενμπεργκ. Οι αξιωματούχοι του Ομπάμα τον σέβονται όχι μόνο επειδή μαζεύει χρήματα, αλλά και επειδή δεν έχει καμία ειδική απαίτηση. Ακόμα κι έτσι, το να είσαι ο ευνοούμενος του Χόλιγουντ στην Ουάσινγκτον έχει τα καλά του: ο Ομπάμα σηκώνει τα τηλεφωνήματα του Κάτζενμπεργκ, ενώ του έχουν αφήσει πολλά περιθώρια να υποστηρίξει τη βιομηχανία του και τα συμφέροντα της εταιρείας του στην ακμάζουσα αγορά ταινιών της Κίνας. «Κάθε Δημοκρατικός που έχει προεδρικές φιλοδοξίες θα χτυπήσει κατευθείαν την πόρτα του Τζέφρι. Αλλιώς θα είναι πολύ χαζός για να είναι πρόεδρος» σχολιάζει ο Πολ Μπεγκόλα.

Ο Κάτζενμπεργκ έχει ξαναβγάλει πρόεδρο. Στις 10 Φεβρουαρίου, 2007, ο Ομπάμα ανακοίνωσε την πρώτη προεδρική υποψηφιότητά του. Δέκα ημέρες αργότερα, περίπου 600 άτομα συνωστίζονταν σε μια αίθουσα εκδηλώσεων στο Beverly Hills Hilton για τον πρώτο μεγάλο έρανο της εκστρατείας του Ομπάμα- ανάμεσά τους οι Τομ Χανκς, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Έντι Μέρφι και οι επικεφαλής των Universal, Paramount, Disney και 20th Century Fox Αργότερα το ίδιο βράδυ, κάμποσοι δωρητές που είχαν συγκεντρώσει 46.000 δολάρια ο καθένας συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του συνιδρυτή της DreamWorks Ντέιβιντ Γκέφεν για δείπνο με τους Ομπάμα.

Γιος ενός επενδυτή της Wall Street και μιας καλλιτέχνιδος, ο Κάτζενμπεργκ μεγάλωσε στην Park Avenue και φοίτησε στο περιώνυμο σχολείο Ethical Culture Fieldston στο καταπράσινο Riverdale του Μπρονξ. Το καλοκαίρι του 1965, αφού τον πέταξαν έξω από το Camp Kennebec στο Μέιν επειδή στοιχημάτιζε με M&M’s, προσφέρθηκε εθελοντικά για την εκστρατεία του δημάρχου Τζον Λίντσεϊ. Ο Κάτζενμπεργκ ήταν 14 όταν μπήκε στην εκστρατεία του Λίντσεϊ, αλλά έμοιαζε με 12, έτσι τον φώναζαν Squirt (τσιλιβήθρας). Όπως αποδείχθηκε ήταν καλός «μαθητής» και εργαζόταν με επιμονή.

Μετά την αποφοίτησή του, ο Κάτζενμπεργκ έφυγε από το κολλέγιο για να εργαστεί στο Δημαρχείο. Ο Ντικ Ορέλιο, επικεφαλής της εκστρατείας Λίντσεϊ και αντιδήμαρχος, τον θυμάται ως ένα πρόθυμο, πιστό βοηθό, γοητευμένο από την στρατηγική της εκστρατείας, τα ποσοστά διαφήμισης, καθώς και την εσωτερική λειτουργία της πολιτικής. Μια μέρα τον Απρίλιο του 1970, ο Ορέλιο πήρε ένα τηλεφώνημα, ενώ δειπνούσε. Η κόρη του, Τζόντι, είχε ένα ατύχημα και βρισκόταν στο νοσοκομείο. «Πριν να το καταλάβω» λέει ο Ορέλιο, «ήμουν στο αυτοκίνητο του Τζέφρι. Είχε και μια σειρήνα-δεν ξέρω πού τη βρήκε- που την κρατούσε στην κορυφή του αυτοκινήτου με το ένα χέρι και οδηγούσε με το άλλο. «Πήγαμε απότ ο σπίτι, πήραμε τη σύζυγό μου και περάσαμε όλα τα κόκκινα για να φτάσουμε στο νοσοκομείο. Διαφορετικά, δεν θα την ξαναέβλεπα πριν πεθάνει» λέει ο Ορέλιο.

Εκτός από την πολιτική, ο Κάτζενμπεργκ είχε μια αγάπη για τις τέχνες και τις ταινίες και συχνά συζητούσε τέτοια θέματα στο παρασκήνιο μιας πολιτικής συνάντησης. Ο Ορέιο και ο Σιντ Ντάβιντοφ, οι μέντορές του, τον έφεραν σε επαφή με τον παραγωγό Ντέιβιτν Πίκερ, ο οποίος έψαχνε ένα νέο παιδί για τα θελήματα. Ο Κάτζενμπεργκ άρπαξε την ευκαιρία.
Μετά από ένα χρόνο ο Πίκερ μετακόμισε στην Paramount Pictures, με πρόεδρο τον Μπάρι Ντίλερ. Παρά το νεαρό της ηλικίας και την απειρία του, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Την πρώτη φορά που ο Ντίλερ του φώναξε, όπως αναφέρει η Κιμ Μάστερς του Hollywood Reporter στο βιβλίο της για τον Μάικλ Άσνερ, The Keys to the Kingdom, ο 26χρονος Κάτζενμπεργκ μπήκε στο γραφείο του Ντίλερ, χτύπησε τα χέρια του πάνω στο γραφείο και είπε: «Είναι η πρώτη φορά και η τελευταία φορά που μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο, ενώ δουλεύω για σένα. Εάν δεν με θέλεις εδώ, θα φύγω. Εάν το ξανακάνεις ποτέ αυτό, φρόντισε να αρχίσεις με το ‘απολύεσαι’ ή να τελειώσεις με το ‘απολύεσαι’ ». Αυτά τα περιστατικά καθώς και η εργασιομανία του Κάτζενμπεργκ τον έκαναν απαραίτητο για τον Ντίλερ και τον CEO της Paramount Μάικλ Άισνερ. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες το 1977 και σταδιακά έγινε επικεφαλής της παραγωγής στην Paramount. Το περιοδικό New York τον αποκάλεσε «Γκόλντεν Ριτρίβερ» της Paramount. «Γι’ αυτόν δεν υπάρχει καμιά δουλειά που να απαξιεί να κάνει, όσο ασήμαντη και αν είναι» λέει ένας συνάδελφός του.

Το 1984 μαζί με τον Άισνερ, με τον οποίον είχαν μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά, ανέλαβαν την Walt Disney Company. Το μότο του ήταν: «Αν δεν έρθεις για δουλειά την Κυριακή, μην κάνεις τον κόπο το Σάββατο». Εκείνη την περίοδο η Disney αναγεννήθηκε, με δεκάδες επιτυχίες στο box office. Υπό τον Κάτζενμπεργκ έγινε το πιο κερδοφόρο στούντιο, με κέρδη 800 εκατ. δολάρια το 1994 –τετραπλάσια απ’ ότι πριν από μια δεκαετία. Η συνεργασία κατέληξε σε «διαζύγιο» όταν ο Άισνερ δεν του πρόσφερε τη θέση του CEO μετά τον θάνατο του Φρανκ Γουέλς το 1994. Παραιτήθηκε και αργότερα μήνυσε τον Άισνερ και την Disney, ζητώντας 250 εκατ. δολάρια μπόνους που δεν του είχαν καταβληθεί. Η υπόθεση λύθηκε με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Τον Οκτώβριο του 1994, επηρεασμένος από τον Σπίλμπεργκ και τον επί χρόνια φίλο και μέντορά του Γκέφεν, ο Κάτζενμπεργκ παρουσίασε την DreamWorks SKG, το πρώτο μεγάλο στούντιο του Χόλιγουντ εδώ και 60 χρόνια. Το τρίο συγκέντρωσε 2,7 δις για αρχή και έκανε παραγωγές όπως το American Beauty, Σώζοντας τον στρατιώτη Ράιαν και Μονομάχος –όλα βραβευμένα με Όσκαρ. Και όμως, η DreamWorks δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο μέγεθος μιας κινηματογραφικής εταιρείας όπως η Warner Bros ή η Universal. Το 2004, το εξαιρετικά επιτυχημένο στούντιο κινουμένων σχεδίων της, ειδικά μετά το Shrek, αποσπάστηκε σε μια εισηγμένη εταιρεία. Ο Κάτζενμπεργκ πήγε μαζί ως Διευθύνων Σύμβουλος. Η Paramount Pictures πήρε την υπόλοιπη DreamWorks αντί 1,6 δις δολαρίων.
Η SKG μπορεί να μην έγινε το επόμενο μεγάλο στούντιο, αλλά στους πολιτικούς κύκλους, το όνομά τους έγινε ισχυρότερο. Κατά τη διάρκεια των ετών στην DreamWorks και οι τρεις άνδρες έκαναν δωρεές σε Δημοκρατικούς υποψήφιους. Ενώ ο Κάτζενμπεργκ είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Πρόεδρο Κλίντον ώστε να τον φιλοξενήσει στα σπίτια του στο Μαλιμπού, το Παρκ Σίτι και την Ούτα, επισκιάστηκε από τον Γκέφεν στην τριανδρία της SKG. Ο Γκέφεν ήταν αυτός που συσπείρωσε τους χορηγούς του Χόλιγουντ και έδωσε 20 εκατομμύρια δολάρια δικά του στον Κλίντον και τους Δημοκρατικούς. Τον επιβράβευσαν με διανυκτερεύσεις στο Lincoln Bedroom.
Στις 18 Οκτωβρίου του 2006, η Όπρα Γουίνφρεϊ πήρε συνέντευξη από τον νεαρό γερουσιαστή Ομπάμα στην εκπομπή της. Στη συνέχεια, η γυναίκα του Κάτζενμπεργκ , Μέριλιν, είπε στον Τζέφρι ότι θέλει να γνωρίσει αυτό το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών. Ο Σπαν, ο οποίος πρώτος γνώρισε τον Ομπάμα στους δωρητές από το Λος Άντζελες όταν ακόμα ήταν υποψήφιος για τη Γερουσία, δεν είχε κανένα πρόβλημα να κανονίσει τη συνάντηση. Ο Κάτζενμπεργκ είπε ότι του θύμιζε έναν από τους πρώτους μέντορές του: τον Τζον Λίντσεϊ, ,ο οποίος ήταν δεσμευμένος «στην ελπίδα και την αλλαγή», όπως λέει ο Κάτζενμπεργκ σε ένα ντοκιμαντέρ για τον Λίντσεϊ του 2010. «Όλα αυτά που ακούμε σήμερα ήταν πράγματα που εκπροσωπούνταν το 1965». Ο Ομπάμα με τη σειρά του εντυπωσιάστηκε με την καινούργια γνωριμία του και ζήτησε την υποστήριξη του Κάτζενμπεργκ για την υποψηφιότητά του για το Λευκό Οίκο. Χρόνια αργότερα, κατά τις τελευταίες εβδομάδες της εκστρατείας 2012, ο Ομπάμα ήρθε στο Λος Άντζελες και χαιρέτισε το ζευγάρι κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που συγκέντρωσε 25.000 δολάρια, σε μια σπάνια, ειλικρινή έκφραση προέδρου, ο οποίος δεν είναι γνωστός για τη θερμή σχέση του με τους χορηγούς.[…]

Για τους ανθρώπους που συγκεντρώνουν χρήματα, η προεκλογική εκστρατεία δεν σταματά ποτέ. Λίγες μέρες μετά την ήττα Ρόμνεϊ, οι φερέλπιδες υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων για το 2016, Μπόμπι Τζίνταλ και Μπομπ ΜακΝτόνελ, φλέρταραν τον Άντελσον, μεγιστάνα των καζίνο, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Λας Βέγκας. Η πολιτική σύμβουλος Ντόνα Μποζάρσκι λέει ότι μια συνηθισμένη ερώτηση στον κύκλο των Δημοκρατικών είναι: «Ποιον θα υποστηρίξει η SKG;» Ο Κάτζενμπεργκ και ο Σπαν πρόκειται να συνδιοργανώσουν μια μεγάλη εκδήλωση για την υποψηφιότητα στη Γερουσία του Δημάρχου του Νιούαρκ Κόρι Μπούκερ. Επίσης συναντήθηκαν με τον Μεσίνα για την Organizing for Action, μια μη κερδοσκοπική ομάδα με σκοπό τη συγκέντρωση 50 εκατ. δολαρίων για την προώθηση της νομοθετικής ατζέντας της δεύτερης θητείας του προέδρου. Ο Σπαν μου είπε ότι μαζί με τον Κάτζενμπεργκ έχουν ακούσει πολλούς επίδοξους υποψήφιους από τη Βουλή και τη Γερουσία που ψάχνουν για χρήματα από το Χόλιγουντ. Ο Κάτζενμπεργκ έχει δραστηριοποιηθεί στο Λος Άντζελες, συγκεντρώνοντας πάνω από 150.000 δολάρια για την εκλογή της Wendy Greuel, πρώην υπάλληλο της DreamWorks και υποψήφιας δημάρχου. «Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τον Κάτζενμπεργκ, μια δια βίου προσπάθεια» λέει ο Πολ Μπεγκόλα. «Η αίσθησή μου είναι αυτό δεν αφορά μόνο μία εκλογική αναμέτρηση». Κάτι θα ξέρει. Στις 6 Νοεμβρίου του 2012, ο Μπεγκόλα ήταν στα γραφεί του CNN στην Ουάσιγκτον και ετοιμαζόταν για μια μακρά νύχτα των εκλογικών αποτελεσμάτων, όταν το κινητό του χτύπησε. Ήταν ο Κάτζενμπεργκ. Το δίκτυο μόλις είχε ανακοινώσει την εκλογή Ομπάμα.
Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν συγχαρητήρια. Ο Κάτζενμπεργκ ευχαρίστησε τον Μπεγκόλα για το έργο που είχε κάνει αυτός και η ο ίδιος και η ομάδα Priorities. Στη συνέχεια ρώτησε «Λοιπόν, τι έχουμε μετά στο πρόγραμμα; Τι θα επακολουθήσει;» Και ο Μπεγκόλα του απάντησε: «Τζέφρι, δεν πρόλαβα ούτε να μεθύσω ακόμα».

motherjones

Πυθία

Keywords
σορος, beverly hills, new york, box office, όπρα γουίνφρεϊ, mother, beverly, hills, animation, μιτ, swift, boat, εκλογες, τομ, diet, coke, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, hilton, disney, fox, avenue, culture, καλοκαιρι, pictures, hollywood, reporter, keys, ceo, york, box, office, δις, beauty, warner, bros, shrek, εταιρεία, λας, βουλη, cnn, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, 600 δις, ομπαμα, ιταλια εκλογες, αυτοκινητο, γυναικα, δημοκρατια, δουλεια, ηττα, θεμα, μοδα, ντοκιμαντερ, οικονομια, ρωτησε, σειρηνα, ταινιες, ceo, cnn, hilton, office, αγαπη, αγορα, ανθρωπος, ατυχημα, εβδομαδες, βιβλιο, βραδυ, γειτονια, γνωριμια, γουιλιαμ, γονεις, δις, δωσει, δικτυο, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκστρατεια, εκφραση, ελπιδα, εταιρεία, ετων, εφυγε, ζωη, χανα, ιδια, ιδιο, υπνο, υποθεση, οικο, κινητο, κοστουμια, λας, λας βεγκας, λειτουργια, λογο, μιτ, μοτο, νυχτα, ντιλερ, ομαδα, ονομα, οπρα, όπρα γουίνφρεϊ, ορος, ουασιγκτον, γουελς, παιδι, πορτα, πτηση, ρεκορ, ρολο, συζυγο, συνεχεια, σειρα, συγχαρητηρια, συγκεντρωση, σπιτι, σπιτια, σχολειο, τραπεζαρια, τομ, φυλακη, φορα, χαζος, χερι, animation, avenue, beauty, beverly, beverly hills, boat, box office, box, coke, culture, diet, disney, δωματιο, fox, για σενα, hills, hollywood, keys, κυριακη, λευκο, mother, new york, νοσοκομειο, pictures, reporter, shrek, swift, ουασινγκτον, θεματα, warner, bros, χερια, york, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα