Ο Μουρούτης τους πείραξε και όχι ο Τσίπρας που έπαιρνε συνέντευξή από τον … Τσίπρα;

Επίθεση κατά του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού εξαπέλυσαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Τρίμης, ο κ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι διάφοροι επειδή ….τόλμησε να σχολιάσει τον τρόπο αναμετάδοσης συνέντευξής του Αλέξη Τσίπρα στην κρατική ΕΡΤ

Μιλώντας στην Πρωϊνή Ενημέρωση της ΝΕΤ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε

μεταξύ άλλων για προσλήψεις Μεσσηνίων επί υπουργίας Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Ο κ. Τσίπρας, αντί να απολογείται για τους εκβιασμούς του κ. Φωτόπουλου, αναμυρηκάζει τα ψεματάκια του περί Μεσσηνίων στο μουσείο Ακρόπολης»,απάντησε από το λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Μουρούτης και πρόσθεσε: «Ας ρωτήσει ο κΤσίπρας τους αριστερούληδες που καταλαμβάνουν τον βράχο της Ακρόπολης και τους αρχαιολογικούς χώρους για τη σχέση τους με ΣΥΡΙΖΑ»

«Πρωινή Ενημέρωση και Κούλογλου, πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας για την διεισδητικότητα των ερωτήσεών τους…Λυπούμαι την δημοσιογράφο της ΝΕΤ, που δεν της επιτρέπει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να του υποβάλει ερώτηση…Δέκα λεπτά αμίλητη είναι... » συνέχισε ο κ. Μουρούτης

Στα διαδοχικά tweets του κ. Μουρούτη παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος έγραψε: «Όταν ο υπεύθυνος του γρ τυπου του Πρωθυπουργού κ Μουρουτης, στιγματίζει και απειλεί δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης, εκτελεί εντολές;»

Ο κ. Μουρούτης απάντησε ως εξής: «Σε ποιους ακριβώς αναφέρεστε;…Δεν σας επιτρέπω να λέτε ό,τι θέλετε…Απειλές και ψέμματα αναζητήστε στο κόμμα και στον αρχηγό σας! »

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: “Ανησυχητικό δείγμα γραφής και προθέσεων από συνεργάτη του πρωθυπουργού, απέναντι σε δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης, αποτελούν οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του Γιώργου Μουρούτη. …Ως δημοσιογράφοι οφείλουμε να υπερασπιστούμε την προσωπικότητα των συναδέλφων μας, την ελευθερία του δημοσιογραφικού λόγου, τη συνταγματική λειτουργία και την ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.Ο κ. Μουρούτης πρέπει να αναλογιστεί την ευθύνη που απορρέει από τις θεσμικές του ιδιότητες.”

Το θέμα είναι τι σχολίασε ο Μουρούτης; Αν υπάρχει θέμα έχει να κάνει με το ότι ήταν αρκετά ευγενής. Προκλητικά ευγενής μπορούμε να πούμε στο πως μερικοί βλέπουν τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης. Αυτό είναι το θέμα και όχι οι σχολιασμοί του Μουρούτη.

Η κρατική τηλεόραση δεν είναι αβανταδόρικη εταιρεία κομμάτων και πολιτικών αρχηγών, ούτε για να βγάζει τα απωθημένα του ο κάθε δημοσιογράφος. Τα κομματικά γυαλιά  πρέπει να τα αφήνει έξω από το στούντιο, γιατί τους τηλεθεατές ουδόλως τους ενδιαφέρει αν γουστάρει τον τάδε αρχηγό, το τάδε κόμμα. Στο στούντιο οφείλει να είναι ουδέτερος, ουσιαστικός και παραγωγικός με την έννοια των παρεμβάσεων και ερωτήσεων προς κάθε πολιτικό για να μπορεί ο τηλεθεατής να διαμορφώσει άποψη. Και όχι να κάνει τον μουγγό.

Αν αυτό θέλει ο “δημοσιογράφος”, καλύτερα να κάνει την ερώτηση, να βγαίνει από το πλάνο, να πάει για καφεδάκι κανένα δεκάλεπτο και μόλις τελειώνει το μονόλογο ο καλεσμένος του να

Keywords
Αναζητήσεις
μουρουτης κύστη κόκκυγος
Τυχαία Θέματα