Ο Μαδούρο απειλεί: "Ο Ερντογάν θα μοιάζει με μωρό που θηλάζει"…

Ο Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι η καταστολή του Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία θα μοιάζει με παιχνιδάκι σε σύγκριση με τη δράση που θα αναλάβει αν η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας δοκιμάσει κάτι παρόμοιο. "Είδατε τι συνέβη στην Τουρκία;", δήλωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Πέμπτης. "Ο Ερντογάν θα μοιάζει με μωρό που θηλάζει σε σύγκριση με αυτά που θα κάνει η Μπολιβαριανή επανάσταση αν η δεξιά καταλάβει την εξουσία με ένα πραξικόπημα".

Μετά από το αποτυχημένο

στρατιωτικό πραξικόπημα τον Ιούλιο, η κυβέρνηση Ερντογάν έχει εκδιώξει και συλλάβει πάνω από 60.000 ανθρώπους στο στρατό, το δικαστικό σώμα, τη δημόσια διοίκηση και την εκπαίδευση. Από τότε που ο μέντορας του Μαδούρο, ο αείμνηστος Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, επέζησε από μια απόπειρα πραξικοπήματος της αντιπολίτευσης το 2002, η επανάσταση που πήρε το όνομά της από τον απελευθερωτή της Λατινικής Αμερικής Σιμόν Μπολιβάρ καταστέλλει τους αντιφρονούντες, θεωρώντας ότι θέλουν να πάρουν την εξουσία με τη βία.

Η δημοτικότητα του Μαδούρο βυθίζεται, καθώς οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και η οικονομική κακοδιαχείριση έχουν σύρει μια από τις πλουσιότερες χώρες της Αμερικής σε μια βαθιά ύφεση, προκαλώντας ελλείψεις σε βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Η αντιπολίτευση σχεδιάζει μια μεγάλη διαδήλωση στο Καράκας την 1η Σεπτεμβρίου, απαιτώντας δημοψήφισμα που θα δώσει τέλος στην εξουσία του Μαδούρο, η οποία κανονικά λήγει το 2019.

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα