Πόλεμος Βαρδινογιάννη - κυβέρνησης;

Σε δέκα μέρες γίνεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και όσο περνά ο χρόνος τόσο γίνεται αντιληπτό αυτό που γράφαμε εδώ και καιρό. Ότι έχει δημιουργηθεί ένα βρώμικο διαγωνιστικό τοπίο, ότι αυτό που η αριστερά λέει διαφάνεια δεν είναι τίποτε άλλο από μια πολύ σκοτεινή διαδικασία από την οποία πιθανότατα να βγουν αποτελέσματα τα οποία έχουν ήδη προαποφασιστεί.

Ειδικά στην περίπτωση που τελικά δεν επιλεγεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας αλλά περιφέρονται φάκελοι από εδώ κι από εκεί.

Όμως, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Star,

δηλαδή η οικογένεια Βαρδινογιάννη, είναι ίσως το πιο σημαντικό θέμα των ημερών. Τα ασφαλιστικά κατατέθηκαν κατά των Σαββίδη και Καλογρίτσα και ουσιαστικά ζητούν να αποκλειστούν από τη διαδικασία. Έρχονται δε σε μια σειρά από αιτήσεις. Ασφαλιστικά και δηλώσεις έχουν γίνει κι από την πλευρά του Σκάι ο οποίος για δικούς του λόγους έχει κάνει άνω - κάτω τον διαγωνισμό.

Μέσα σ’ αυτό τον βόρβορο ο καναλάρχης Παππάς και τα τσιράκια του στη γενική γραμματεία τύπου (μόνο ο Γεωργαλάς λείπει) επιμένουν να συνεχίσουν τον διαγωνισμό αν και η καλύτερη λύση για να σώσουν την όποια αξιοπρέπεια τους απέμεινε, αλλά κυρίως για το κύρος της χώρας, είναι να αναβάλουν τη διαδικασία. Διότι, όταν η επιλογή των παικτών που θα πρωταγωνιστήσουν στο τηλεοπτικό τοπίο τα επόμενα χρόνια, γίνεται σε πολεμικό κλίμα με πρωτοφανείς καταγγελίες και κατηγορίες τότε από μόνη της υπονομεύεται και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η επίθεση Βαρδινογιάννη στους, κατά πολλούς, εκλεκτούς υποψήφιους καναλάρχες της κυβέρνησης, αλλάζει τα δεδομένα. Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική αντιπαράθεση της οικογένειας του γνωστού επιχειρηματία με το Μέγαρο Μαξίμου. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η οικογένεια Βαρδινογιάννη αν μη τι άλλο επέδειξε… «ανοχή» στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και ουδόλως είχε την παραμικρή πολεμική εναντίον του.

Το να ζητά την αποπομπή των Σαββίδη και Καλογρίτσα από το διαγωνισμό δείχνει τη διάθεση του Βαρδινογιάννη να κοντραριστεί στα ίσια με το σύστημα Τσίπρα - Παππά. Αυτό πιθανότατα να γίνεται γιατί φοβάται ότι δεν θα πάρει το Star άδεια και θα πάρουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε πάμε σε πόλεμο διαρκείας Βαρδινογιάννη - κυβέρνησης και αυτό σίγουρα μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Μπορεί, όμως, να είναι και τροχειοδεικτική βολή ώστε να μην τολμήσει ο «μεγάλος καναλάρχης» Παππάς να μοιράσει την πίτα της τηλεόρασης στους «κολλητούς» και αφήσει απ’ έξω ένα κανάλι με ιστορία και δεκάδες εργαζόμενους.

Έκλεισε που έκλεισε το Mega, να κλείσουν και το Star πάει πολύ. Ειδικά αν είναι να πάρουν τις άδειες άσχετοι με το χώρο επιχειρηματίες.

Έτσι, ο Βαρδινογιάννης θέλει να δείξει στην κυβέρνηση ότι αν τολμήσει να παίξει παιχνίδια θα την τελειώσουν την ίδια στιγμή.

Κι αν η πρώτη μάχη μεταξύ τους είναι γεγονός, η μάχη με τον Σκάι θα συνεχιστεί και μετά τον διαγωνισμό. Ακόμη κι αν δεν πάρει άδεια ο Αλαφούζος είναι σίγουρο ότι θα σηκώσει λάβαρο αντίστασης και θα έχουμε πολλές μάχες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Την ίδια στιγμή ακούγονται τα ονόματα άλλων επιχειρηματιών, όπως η Γιάννα ή η Μαρ. Λάτση που υποτίθεται ότι θέλουν να μπουν στο παιχνίδι. Μιλάμε για μύλο κανονικό που κακό κάνει παρά καλό. Δηλαδή θα διώξουν τη διαπλοκή και τα «βοθροκάναλα»... κατά Πολάκη, για να φέρουν τη δική τους διαπλοκή και τα «αριστερά βοθροκάναλα»;

Από την άλλη, θα πει κανείς ότι ουδείς ασχολείται με τις τηλεοπτικές άδειες όταν δεν έχει ούτε το γάλα του παιδιού του ή όταν πεθαίνει στα άθλια νοσοκομεία του Πολάκη. Έτσι είναι, απλά επισημαίνουμε αυτό που συμβαίνει με τον διαγωνισμό για τις άδειες για να δείξουμε ότι η βρωμιά και δυσωδία είναι εδώ παρά τις διακηρύξεις για διαφάνεια και καθαρές διαδικασίες από μια αριστερή κυβέρνηση που έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα προ πολλού.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα