Ο’ Κόνορ: Βελτιωμένο πνεύμα συνεργασίας από την Κύπρο

Τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας έπειτα από ημέρες «μαυρίλας», βγήκαν μετά το έκτακτο Γιούργκρουπ, την πρόταση της Κύπρου που περιμένουν όλοι αλλά και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Ολι Ρέν.

Όπως ενημέρωσε ο Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου της Ε.Ε. για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Ολι Ρέν, την Παρασκευή θα αξιολογήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εναλλακτική πρόταση της Κύπρου.

Ο Ο’ Κόνορ έκανε

λόγο για βελτιωμένο πνεύμα συνεργασίας από πλευράς κυπριακών αρχών και καλωσόρισε τη διαβεβαίωση της Κύπρου για αναλυτική παρουσίαση εναλλακτικής πρότασης. “Η τρόικα και η Κύπρος πρέπει να εργαστούν εντατικά για ένα βιώσιμο, εναλλακτικό σχέδιο”, τόνισε ο Ο’ Κόνορ.

Η Κομισιόν καλεί για άμεση υιοθέτηση των νομοσχεδίων για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και τον περιορισμό στη διακίνηση των κεφαλαίων.

Επίσης, Τρόικα και Κύπρος πρέπει να εργαστούν εντατικά για ένα βιώσιμο, εναλλακτικό σχέδιο, επεσήμανε σήμερα η Κομισιόν, υπογραμμίζοντας πως βλέπει σημάδια βελτίωσης στη διάθεση συνεργασίας της Κύπρου. Την ίδια ώρα κάλεσε για άμεση έγκριση των νομοσχεδίων για εξυγίανση των τραπεζών από την κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα