Ο... Γεωργαλάς ζει στη Γενική Γραμματείας Ενημέρωσης

Η Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα είχε πολλούς… Γεωργαλάδες και γραφεία προπαγάνδας. Κάθε κυβέρνηση έστηνε το δικό της «μαγαζί» στο οποίο τα «χαλκεία» έδιναν κι έπαιρναν. Διαρροές, εκβιασμοί, πόλεμος κατά των αντιπάλων, ιδεολογική μάχη στην ενημέρωση και άλλα πολλά ήταν στην πρώτη γραμμή.

Με το που ανέλαβε η… αριστερή προοδευτική κυβέρνηση το… άνδρο του Γεωργαλά μεταφέρθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με… παράρτημα στα υπόγεια του Μαξίμου. Στα δύο αυτά μέρη, όπως σας έχουμε ενημερώσει και

στο παρελθόν, γίνονται σημεία και τέρατα. Προπαγάνδα του χειρίστου είδους, απαξίωση των ικανών στη Δημόσια Διοίκηση, διάφορα Συριζοτρόλ που δίνουν καθημερινή μάχη στο διαδίκτυο με ύβρεις εναντίον όσων γράφουν κατά του Αλέξη ή του Παππά.

Θα σας διηγηθούμε, λοιπόν, ορισμένες από τις ιστορίες που συμβαίνουν στα μαγαζιά που έχει στήσει η κυβέρνηση και επιχειρεί να αλώσει το κράτος.

Πολλαπλώς εκτεθειμένη η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Δεν είναι μόνον η περίπτωση εξαπάτησης του ελληνικού λαού εκ μέρους του Νίκου Παππά, με την υπόθεση του αριθμού αδειών στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (που αποκαλύφθηκε λίγες ημέρες πριν, με την δημοσίευση εγγράφων από διάφορα Γραφεία Τύπου πρεσβειών, τα οποία διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς του πολυπράγμονος υπουργού).

Στενά συνδεδεμένη με αυτήν, αλλά λιγότερο προβεβλημένη είναι η επιχείρηση που ανέλαβε να διεκπεραιώσει η «κολασμένη ψυχή» του υπουργού, ο Γ.Γ. Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος στην πολιτική πιάτσα λέγεται και…. παππαδοπαίδι αφού αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τη δουλειά που του αναθέτει το αφεντικό του.

Ο εργατολόγος (και άσχετος με την επικοινωνία) Λευτέρης Κρέτσος, που έκανε καριέρα ως… τσαμπουκάς των αμφιθεάτρων στην Αγγλία, βρέθηκε να είναι υπεύθυνος (μεταξύ άλλων) και για τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας των πρεσβειών μας στο εξωτερικό…. Πλην όμως έχει αποδυθεί σε μια εργώδη προσπάθεια απαξίωσής τους, γεγονός που αποδεικνύεται πρώτα από όλα από την εχθρότητα με την οποίαν αντιμετωπίζει τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας, τα οποία είναι θεσμικά αρμόδια για τη στελέχωσή τους. Αντί αυτών, απεργάζεται τη σταδιακή και δόλια αντικατάστασή τους στις πρεσβείες, με ανεπάγγελτους σήμερα και άσχετους με το αντικείμενο, κομματικούς κομισάριους. Απώτερος στόχος της κλίκας είναι η διεθνής απομόνωση της Ελλάδας και η επικέντρωση του μηχανισμού προβολής που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στην προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της χώρας. Οι γενικές γραμμές του σχεδίου είναι:

1.H εξάρθρωση του δικτύου δημόσιας διπλωματίας της χώρας: Κλείσιμο και υποβάθμιση γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας στις πρεσβείες. Τα εναπομείναντα, τα οποία στελεχώνονται καθαρά από κομματικές τοποθετήσεις, ασκούν απλά μεταφραστικό έργο. Για να μη μιλήσουμε και για υποθέσεις τοποθέτησης στελεχών με βάση τις «στενές» σχέσεις που έχουν μεταξύ τους.

2.Παντελής απουσία συντονισμού με το ΥΠΕΞ, αντίδραση και σταμάτημα της ένταξης του κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Τύπου στο ΥΠΕΞ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα στελέχη για εσωτερική προπαγάνδα σε Γραφεία Τύπου υπουργείων. Λέγεται μάλιστα ότι η Γενική Γραμματεία δεν μιλάει με το υπουργείο Εξωτερικών και ο Κρέτσος παίζει τον… Παππάς χωρίς να ρωτάει καν τον Κοτζιά.

3.Σχέδιο τοποθέτησης των Συμβούλων και Γραμματέων Τύπου (εκπαιδευμένων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για την άσκηση δημόσιας διπλωματίας στο εξωτερικό, με χρήματα της Ε.Ε.) σε Γραφεία Τύπου υπουργείων, Νομαρχιών και Περιφερειών. Πλήρης απαξίωση δηλαδή ανθρώπων που έχουν τεράστιες γνώσεις και εμπειρία ετών απλά και μόνο γιατί δεν ανήκουν στις… κλαδικές του ΣΥΡΙΖΑ. Και βεβαίως γιατί όπως έχει πει και ο Μπαλτάς «η αριστεία είναι ρετσινιά» για την Αριστερά.

4.Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει κατακλυστεί από υπεράριθμους χαμηλόβαθμους μετακλητούς υπαλλήλους με εξωφρενικές εξωθεσμικές αρμοδιότητες.

5.Προκήρυξη για τη μετάταξη 50 υπαλλήλων από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να καλυφθούν δήθεν υπηρεσιακές ανάγκες της ΓΓΕΕ. Οι μετατάξεις έχουν ως σκοπό την μόνιμη τοποθέτηση των μετακλητών συμβούλων του Γ.Γ. Λευτέρη Κρέτσου και την κάλυψη των ελαχίστων εναπομεινασών θέσεων σε Γραφεία Τύπου Εξωτερικού, με κομματικούς εγκάθετους και όχι με τους θεσμικά αρμόδιους απόφοιτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Ουσιαστικά δηλαδή ο Κρέτσος με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» στελεχώνει τα Γραφεία Τύπου με ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

6.Νόμος 4339/2015: Σκάνδαλο αναξιοκρατίας, ανορθολογισμού, ο οποίος ήδη παραβιάζεται με αποφάσεις παραμονής στο εξωτερικό υπαλλήλων προσκείμενων στην πολιτική ηγεσία, πέραν της θητείας που προβλέπει ο νόμος. Καταστρατηγείται με την έναρξη της ισχύος του. Ο νόμος προβλέπει "δημοσιογραφική διπλωματία" (!) και διατάξεις με τις οποίες νομιμοποιούνται οι παρανομίες των θερινών κομματικών μετακινήσεων σε Γραφεία Τύπου Εξωτερικού.

7.Στη ΓΓΕΕ έχει σχηματιστεί «φράξια υπαλλήλων» σε συνεργασία με τον ΓΓ και τους συμβούλους του. Το αρχηγείο της φράξιας μοιράζεται ανάμεσα στο Παρίσι και στο Κάιρο. Μάλιστα, η… γραμμή Παρίσι – Κάιρο, λένε οι κακές γλώσσες είναι πολύ… θερμή και έρχεται να γίνει πιο καυτή εξαιτίας της Αθήνας καθώς δημιουργείται ένα… τρίγωνο της αμαρτίας.

8.Υπάρχει κατατρομοκράτηση των στελεχών του κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας και γίνονται πογκρόμ. Η φράξια αυτή έκανε και τις τελευταίες τοποθετήσεις σε Γραφεία Τύπου Εξωτερικού, οι οποίες βασίστηκαν καθαρά σε διαπροσωπικές σχέσεις. Έτσι λοιπόν, ο προϊστάμενος του γραφείου Βερολίνου δε γνωρίζει γερμανικά (!) αλλά είναι τόσο προσφιλής στην πολιτική ηγεσία, ώστε απέσπασε άδεια 3 εβδομάδων στη Λατινική Αμερική, την περίοδο που στη Γερμανία οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις αλλά και η κοινή γνώμη στρέφονταν σαφώς εναντίον της Ελλάδας, λόγω της καθυστέρησης των μεταρρυθμίσεων και λόγω του προσφυγικού.

Στο Γ.Τ. Λονδίνο έχει χαθεί η έμπνευση και η όρεξη του προϊσταμένου για δουλειά. Η ψυχολογία του είναι εμφανώς πεσμένη, διότι αν εφαρμοστεί ο νόμος θα πρέπει να επιστρέψει σε 2 χρόνια στην Αθήνα, αν ο κ. Λ . Κρέτσος τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κάποια εξαίρεση για το χατίρι του. Προς το παρόν, τον αναζητά ο πρέσβης του, μια και «επισκέπτεται» το Γραφείο, για δύο μόνον ώρες ημερησίως.

Στην Κύπρο η προϊσταμένη έχει κόκκινη κάρτα από την πρεσβεία, της έχει απαγορευθεί η είσοδος στο κτήριο και ο πρέσβης έχει αναθέσει τα καθήκοντα δημόσιας διπλωματίας και παρακολούθησης του τύπου στον επιτετραμμένο της πρεσβείας. Η δε ανεπάρκεια της προϊσταμένης αποδεικνύεται και από το ότι σε επίσημη εκδήλωση της Κυπριακής κυβέρνησης αναζητούσε στην αίθουσα τον πρέσβη της Τουρκίας...

Στη Στοκχόλμη η προϊσταμένη , που μετακινήθηκε εκεί χαριστικά μόλις πριν από έξι μήνες, ετοιμάζει βαλίτσες γιατί αν εφαρμοστεί ο νόμος θα πρέπει να επιστρέψει στην κεντρική υπηρεσία ή φυσικά να πάει σε άλλο πόστο, επιβαρύνοντας το Δημόσιο με έξοδα μετακίνησης και εγκατάστασης, την ώρα που στην Ελλάδα μειώνονται μισθοί και συντάξεις.

Στη Βιέννη προΐσταται πρώην αποσπασμένος στον Κατρούγκαλο, ο οποίος ανταμείφθηκε από τον Γ.Γ. για το έκτρωμα του νόμου 4339/2015 που επιμελήθηκε. Δυστυχώς ο Λ. Κρέτσος δεν του ζήτησε ποτέ να προσκομίσει στην Υπηρεσία την διδακτορική του διατριβή, για την εκπόνηση της οποίας πήρε εκπαιδευτική άδεια μετ’ αποδοχών, αλλά ουδέποτε κατέθεσε.

Στη Νέα Υόρκη προς το παρόν προΐσταται υπάλληλος που διετέλεσε συμφοιτήτρια του Υπουργού Ν. Παππά στο μεταπτυχιακό

Στη Μόσχα υπηρετεί υπάλληλος, κουμπάρα του Τέρενς Κουίκ, η οποία τοποθετήθηκε παράτυπα, με κριτήρια που εισήγαγε μετά από μήνες ο νόμος 4339/2015

Στα Τίρανα προΐσταται υπάλληλος με μοναδική υπηρεσιακή περγαμηνή το ότι είναι μέλος του κινήματος "Δεν πληρώνω"

Στην Ουάσιγκτον προΐσταται ο αποτυχών πρώην προϊστάμενος του Γ.Τ. Παρισίων, ως ανταμοιβή παραχώρησης της θέσης του στην αρχηγό της φράξιας, η οποία όταν έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, δεν μπόρεσε να ανοίξει το στόμα της ως εκπρόσωπος της πρεσβείας στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις.

Εντός της ΓΓΕΕ η νυν προϊσταμένη της Δ/νσης Επικοινωνίας και Προβολής είναι επιεικώς ανεπαρκής, παντελώς ανίκανη να διαχειρισθεί ακόμη και απλά ζητήματα καθημερινότητας, πόσω μάλλον τον συντονισμό μιας ολόκληρης Διεύθυνσης, με προβληματική συμπεριφορά προς τους συνεργάτες της. Στο μόνο στο οποίο διακρίνεται, είναι η υποταγή στα ρουσφέτια του αδαούς στα περί Δημόσιας Διπλωματίας, Γ.Γ. Λευτέρη Κρέτσου και του περίγυρού του.

Όλα αυτά τα όμορφα συμβαίνουν στην εποχή της… δεύτερης φοράς Αριστερά. Αν αυτοί είναι Αριστεροί τότε τι να πούμε, αν αυτό είναι ήθος τότε έχει χαθεί το φιλότιμο. Και τι θα κάνουν άραγε αν ω μη γένοιτο μείνουν στην εξουσία δύο – τρία χρόνια. Πολύ φοβούμαστε ότι η Χούντα και ο Γεωργαλάς ωχριούν μπροστά σ’ αυτό το παραμάγαζο που έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα