Ο Ερντογάν λέει ότι «η Γερμανία για διαπράττει αυτοκτονία»

22:47 5/7/2017 - Πηγή: Antinews

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η Γερμανία "διαπράττει αυτοκτονία" επειδή δεν του επιτρέπει να μιλήσει σε Τούρκους που ζουν στη χώρα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του ενόψει της συνόδου της G20 στο Αμβούργο. Παρόλα αυτά, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα "Die Zeit", ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία και η Γερμανία χρειάζονται η μία την άλλη, ενώ τόνισε ότι "δεν έχει κανένα πρόβλημα" με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Πρόκειται μάλιστα να έχουν κατ' ιδίαν συνομιλίες στο παρασκήνιο της G20.

Ο Ερντογάν ήθελε να μιλήσει στους οπαδούς του, με αφορμή την επίσκεψη στο Αμβούργο, κάτι που δεν του επέτρεψαν. Ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είπε ότι "δεν είναι καλή ιδέα", καθώς δεν μπορούν να του προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια. Οι Τούρκοι που διαμένουν στην Γερμανία υπολογίζονται σε 3 εκατομμύρια.

H Άγκυρα κατηγόρησε επίσης την Γερμανία ότι "προστατεύει" τρομοκράτες, εφόσον αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία τους υποστηρικτές του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορούν οι τουρκικές αρχές ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα