Ντιλ Μεϊμαράκη-Ντόρας για την διάλυση της διαδικασίας;

Τη Ντόρα Μπακογιάννη θα προτείνει για αντιπρόεδρο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά το συνέδριο του κόμματος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στη Μαδρίτη, την επομένη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με Ευρωπαίους παράγοντες και, κατά πληροφορίες, σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας, προκειμένου να διασφαλιστεί, στο πρόσωπο της κ. Μπακογιάννη, θέση για τη

Ν.Δ. στο 16μελές Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η τελευταία φορά που η Ν.Δ. κατείχε θέση αντιπροέδρου ήταν την περίοδο 1999-2002, όταν εξελέγη στο Προεδρείο του κόμματος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής.

Η υποψηψιότητα της κυρίας Μπακογιάννη θα πρέπει να λάβει και τις αναγκαίες ψήφους, προκειμένου να περάσει και προς αυτό ή ίδια έχει ξεκινήσει επαφές στην Ευρώπη.

Το παζάρι λοιπόν είναι σε εξέλιξη. Η Ντόρα "πουλάει" τον αδερφό της για μια θέση στο ΕΛΚ και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξασφαλίζει την στήριξή της.

Είναι φανερό πως το μόνο στήριγμα του Μεϊμαράκη είναι τα τζάκια και οι βαρονίες.

Τώρα κατά πόσο είναι καλό για το Μεϊμαράκη να έχει τη στήριξη της Ντόρας, το έχει κρίνει η ιστορία. Υπενθυμίζουμε πως η Ντόρα δε θέλει με τίποτα να ψηφίσει η βάση, όπως δεν ήθελε και το 2009. Λέτε να συμβουλεύει τον Βαγγέλη να βρει προσχηματικούς τρόπους για να αλλάξει το καταστατικό, διαλύοντας την διαδικασία;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα