Ντάισελμπλουμ: Ο Γιούνκερ βλάπτει την αξιοπιστία της Επιτροπής

13:55 3/6/2016 - Πηγή: Antinews

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η στάση το προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι επιζήμια για την αξιοπιστία της Επιτροπής.

Ο Ντάισελμπλουμ επιτέθηκε στα σχόλια του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν είπε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Public Sénat ότι η Επιτροπή έχει δώσει στη Γαλλία περιθώρια για τους δημοσιονομικούς κανόνες "μόνο

και μόνο επειδή είναι η Γαλλία".

"Εάν ο πρόεδρος της Επιτροπής υποστηρίζει ότι τα πράγματα ισχύουν διαφορετικά για τη Γαλλία, τότε αυτό πραγματικά καταστρέφει την αξιοπιστία της Επιτροπής ως θεματοφύλακα του συμφώνου" είπε ο Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και σε έξι άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

"Θα ήταν συνετό η Επιτροπή να δώσει λίγη περισσότερη προσοχή στην αξιοπιστία της", πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ. Είπε επίσης ότι η ΕΕ χρειάζεται έναν "αντικειμενικό διαιτητή" που υποστηρίζει τους κανόνες του συμφώνου για την σταθερότητα του προϋπολογισμού και της ανάπτυξης.

politico.eu

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα