Ντάισελμπλουμ: Με «όχι» η Ελλάδα δεν έχει θέση στην ευρωζώνη

15:14 2/7/2015 - Πηγή: Antinews

Με δηλώσεις του στο Κοινοβούλιο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση «όχι» κλείνει η πόρτα της ευρωζώνης για την Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει καμία θέση για την Ελλάδα στην ευρωζώνη αν ψηφίσει «όχι». Αν ψηφίσει «ναι» αμέσως στο τραπέζι μπαίνουν σίγουρα καλύτερες προοπτικές για διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται δραματικά μέρα με την ημέρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μια ψήφος «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν θα ενδυναμώσει την διαπραγματευτική θέση της χώρας και θα βάλει την Ελλάδα και την Ευρώπη σε «πολύ δύσκολη» θέση, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα σχετίζεται με έγγραφα που δεν έχουν «καμία σχέση» μετά την λήξη του έκτακτου χρηματοδοτικού προγράμματος την Τρίτη, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ σε επιτροπή του ολλανδικού κοινοβουλίου.

Ο Ντάισελμπλουμ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ότι το δημοψήφισμα θα δείξει εάν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν την λιτότητα που απαιτείται για να γίνει αυτό.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα