Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Η Ευρώπη είναι κέντρο ναζισμού

22:50 6/4/2017 - Πηγή: Antinews

Η Ευρώπη δεν είναι πλέον το κέντρο της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά ένα κέντρο ναζισμού και καταπίεσης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τους ευρωπαίους ηγέτες ότι περιβάλλονται από ακροδεξιούς πολιτικούς. "Η Ευρώπη έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο. Έχει τελειώσει. Έχει χαθεί. Αλλά θα πληρώσει για αυτό ακριβά, πολύ ακριβά. Όλες [οι αξίες] που υπερασπίζεται εδώ και αιώνες έχουν καταρρεύσει. Είμαι σαφής σε αυτό. Στα μάτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων, η Ευρώπη σήμερα δεν είναι

πλέον το κέντρο της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, αλλά είναι ένα κέντρο καταπίεσης, βίας και ναζισμού", δήλωσε ο Ερντογάν σε σημερινή συγκέντρωση στην δυτική επαρχία Μπαλικεσίρ.

Είπε ότι η Ευρώπη είναι μία σάπια ήπειρος. "Τα ρατσιστικά κόμματα παίζουν στα δάχτυλά τους τους Ευρωπαίους ηγέτες και τις κυβερνήσεις. Η Ευρώπη δεν έχει τίποτα να πει σε εμάς ή στον κόσμο". Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και ορισμένων χωρών της ΕΕ έχουν ενταθεί σοβαρά τους τελευταίους μήνες, μετά την απαγόρευση τούρκων υπουργών να διεξάγουν συγκεντρώσεις στη Γερμανία και την Ολλανδία, εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου. Ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι επιτρέπουν συγκεντρώσεις του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), ενώ απαγορεύει σε Τούρκους υπουργούς να εισέλθουν σε αυτές τις χώρες.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτζάρογλου ότι επαναλαμβάνει τα όσα λέει ο Γκιουλέν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιούλη του 2016. "Υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός προσπαθούν να καλύψουν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου. Πολλοί άνθρωποι που συνδέονται με το πραξικόπημα είναι στη φυλακή. Εσείς τους βάλατε στη φυλακή ή εμείς; Δικάζονται σήμερα. Θα δικαστούν και θα πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα το δικαστήριο αποφασίσει", είπε.

Τα σχόλιά του ήρθαν μετά την πρόκληση του αρχηγού του CHP στην κυβέρνηση να αποκαλύψει το πολιτικό σκέλος της απόπειρας πραξικοπήματος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι απρόθυμη να αποκαλύψει τα μέλη του ΑΚΡ που συνδέονται Τρομοκρατική Οργάνωση των Φετουλαχιστών (FETÖ).

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τον Κιλιτζάρογλου ότι χαρακτηρίζει τους υποστηρικτές του "ναι" τρομοκράτες, υποστηρίζοντας ότι το κυβερνών κόμμα σεβόταν και τα δύο στρατόπεδα. "Από την ημέρα που το δημοψήφισμα εγκρίθηκε, οι τρομοκρατικές βαρόνοι στο Καντίλ [το βουνό που θεωρείται έδρα του PKK] κάνουν δηλώσεις ξανά και ξανά. Το Καντίλ, το Ιμραλί [η φυλακή όπου κρατείται ο ηγέτης του ΡΚΚ] και η Πενσιλβάνια λένε 'όχι'. Από τη στιγμή που λένε 'όχι', δεν υπάρχει πρόβλημα εδώ;" αναρωτήθηκε.

hurriyetdailynews.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα