«Νέο αίμα» στη Βουλή!

Ενώ η μάχη των κομμάτων για την Κυριακάτικη αναμέτρηση οξύνεται, οι «αποφασισμένοι» σε κόμμα, αρχίζουν και κοιτούν και τα πρόσωπα. Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να αποφάσισαν ότι οι έδρες ανήκουν στο κόμμα, αλλά οι υπόλοιποι επιμένουμε να ψηφίζουμε και πρόσωπα-εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο.

Είναι η στιγμή δηλαδή που το ζήτημα «τι να ψηφίσω» μετατρέπεται σε ποιους να ψηφίσω.

Ένα από τα ερωτηματικά των εκλογών, είναι και το κατά πόσο και σε ποιο βαθμό οι ψηφοφόροι θα θελήσουν να ανανεωθεί το πολιτικό προσωπικό, ή θα μείνουν

στις «κλασικές επιλογές».

Χωρίς να μηδενίζουμε το σύνολο των πολιτικών που εκλέγονται διαρκώς, έχοντας κερδίσει διαδοχικές εκλογικές μάχες, το αίτημα του κόσμου για «ανανέωση» είναι ισχυρό και αντανακλά την αίσθηση ότι οι περισσότεροι ότι ήταν να προσφέρουν, το έχουν προσφέρει.

Απομένει να αποδειχτεί αν οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν να «σταυρώσουν», αυτούς που αναδείχτηκαν μέσα από τον εργασιακό και κοινωνικό στίβο της ζωής και δεν αποτελούν «επαγγελματίες της πολιτικής».

Δεν είναι κακό, να διαβάσουμε τα βιογραφικά των υποψηφίων πριν επιλέξουμε, αν δεν έχουμε άμεση γνώση της προσωπικότητας τους

«Ξεσκαρτάρισμα» γενικό δηλαδή, γιατί αν θέλετε να πάμε και σε ονόματα και να μη μιλάμε αόριστα:

Ο γνήσιος πατριωτικός λόγος του Φαήλου Κρανιδιώτη, δεν πρέπει να συγχέεται με τις κορώνες των πατριδοκάπηλων.

Στην Αχαΐα ο Ανδρέας Κατσανιώτης συνεχίζει τον δικό του αγώνα, που ξεκίνησε στις Περιφερειακές, σε ένα νομό πατροπαράδοτα «παπανδρεϊκό» και άρα εχθρικό προς τη ΝΔ.

Στη Β΄ Αθήνας, υπάρχει και ο Ιαβέρης (Κώστας Μαρκουίζος) σε μια Περιφέρεια που η ΝΔ χρειάζεται ράλι επειγόντως (το site ανέκαθεν στήριζε και στηρίζει τα μηχανοκίνητα σπορ)

Στη Μεσσηνία η ανανέωση έχει ονοματεπώνυμο: Μίλτος Χρυσομάλλης με μεγάλες πιθανότητες εκλογής, με ισχυρό λόγο και ιδία άποψη για τα τοπικά ζητήματα, τον οποίο και έχει εκφράσει σε «νεκρό» πολιτικό χρόνο.

Όσοι ψηφίζετε στην επαρχία, σκόπιμο θα ήταν να ψηφίσετε αυτούς που ζουν και δραστηριοποιούνται στο νομό που έχουν θέσει υποψηφιότητα και δεν κάνουν τους «πολιτικούς μετανάστες» στην Αθήνα.

Αξιοσημείωτο αγώνα δίνει στη Ροδόπη η Βούλα Ελευθεριάδου (επί σειρά ετών τακτική σχολιάστρια των πολιτικών τεκταινόμενων στο Antinews).

Πλήθος «άγνωστων» στο ευρύ κοινό, επιτυχημένοι στους επαγγελματικούς τους χώρους διεκδικούν την ψήφο μας. Η απόφαση είναι δική μας και να θυμόμαστε πόσες φορές έχουμε αγανακτήσει και με ποιους για να τους «μαυρίσουμε».

Δεν υπάρχουν μόνο οι «επώνυμοι». Όλοι έχουν επίθετο και όνομα. Το ζήτημα είναι τι πρεσβεύουν ατομικά και ποια είναι η πορεία τους στον μάταιο τούτο κόσμο.

Ιδού η Ρόδος, με όλα τα παρελκόμενα…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα