''δε θα ζητησουμε παραταση του μνημονιου''...

08:00 22/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Οποιαδήποτε πιθανότητα για παράταση του μνημονίου απέκλεισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας, Νίκος Παππάς...

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Παππάς εξήγησε ότι με μια παράταση «στην ουσία θα μας αναγκάσουν να εφαρμόσουμε τα μέτρα» και απευθυνόμενος προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους
κυρίως της ΝΔ «που νιώθουν ότι τους ξεγέλασαν» ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει τα μνημονιακά μέτρα.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε αν ο ελληνικός λαός θέλει από τις 26 Ιανουαρίου μια κυβέρνηση που θα μπει με δυναμικό τρόπο στη συζήτηση με τους Ευρωπαίους ή όχι, θέτοντας ουσιαστικά το δίλημμα της κάλπης της Κυριακής.

Αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος είπε ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τις δηλώσεις των επιτρόπων της Ε.Ε., και του Έλληνα επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, που μιλάει για χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων. «Πλέον και οι Ευρωπαίοι τοποθετούνται δημοσίως για το ζήτημα και λένε ότι πρέπει να συζητηθεί» τόνισε, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα φορολογικά, τα εργασιακά και όλα τα υπόλοιπα φλέγοντα ζητήματα ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «έχουμε ήδη προχωρήσει και στην επεξεργασία των πρώτων νομοσχεδίων».

Συγκεκριμένα για τα φορολογικά διατύπωσε τη θέση ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία «θα ήταν ανεύθυνο να ανακοινώσουμε φορολογικούς συντελεστές με ακρίβεια». Επανέλεβε πάντως ότι σε αντίθεση με την κυβέρνηση που κατέστρεψε τη μεσαία τάξη με τον ΕΝΦΙΑ και την υπερφορολόγηση των μικροεπαγγελματιών, φορολογική αρχή για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ότι δεν θα φορολογείται η α' κατοικία καθώς και το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος έβαλε «κόκκινες γραμμές» προκειμένου να επιτευχθεί τελικά μια κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παππάς είπε ότι «αν ο λαός εγκρίνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα εφαρμοστεί. Δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Ο κόσμος να είναι βέβαιος γι' αυτό».
Keywords
Τυχαία Θέματα