Νεκρός ο Τυνήσιος δράστης του Βερολίνου

Ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου σκοτώθηκε τη νύχτα στο Μιλάνο, αφού τράβηξε όπλο κατά Ιταλού αστυνομικού που του ζήτησε την ταυτότητά του. Μία ιταλική αστυνομική περίπολος σταμάτησε τον 24χρονο Τυνήσιο Άνις Άμρι για έλεγχο στοιχείων ταυτότητας ρουτίνας κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σέστο Σαν Τζοβάνι στο Μιλάνο στις 3.30 περίπου τοπική ώρα. Πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό, πριν σκοτωθεί ο ίδιος από τα πυρά των αστυνομικών.

Ο ύποπτος αναγνωρίσθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών

Μάρκο Μινίτι σε συνέντευξη Τύπου. Νωρίτερα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως εθεάθη στο Άλμποργκ της Δανίας. Ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίζ Αμρί ήταν καταζητούμενος από την γερμανική αστυνομία και είχε επικηρυχθεί με 100.000 ευρώ.

Όσον αφορά τις έρευνες των γερμανικών Αρχών, το ραδιόφωνο του Βερολίνου rbb δημοσίευσε στην ηλεκτρονική του σελίδα βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο Άμρι να βγαίνει από τζαμί της πόλης στην συνοικία Μοαμπίτ λίγο μετά την επίθεση. Το βίντεο δείχνει επίσης ότι ο 24χρονος Τυνήσιος πέρασε από το σημείο αυτό και το προηγούμενο βράδυ της 14ης, αλλά και το βράδυ της Τρίτη της 15ης Δεκεμβρίου λίγο πριν από την επίθεση. Στο τζαμί έγινε χθες έρευνα από τη Αστυνομία. Το συγκεκριμένο τζαμί είχε χαρακτηριστεί ως "τζαμί του Ισλαμικού Κράτους".

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα