Νέα οργανογράμματα σε υπουργεία και Γ.Γ. Ενημέρωσης

09:42 1/3/2013 - Πηγή: Antinews

Επί τάπητος τίθενται σήμερα το μεσημέρι οι εκθέσεις αξιολόγησης ακόμα πέντε υπουργείων και της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας, Τουρισμού και της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης αναμένεται να πάρουν το «πράσινο φως», στη διάρκεια της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη

Σαμαρά. Η νέα μορφή τους, που παρουσιάζει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, θα συμπιέσει το σύνολο των γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων, τμημάτων και γραφείων τους σε ποσοστά που ξεπερνούν ακόμα και το 50% (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μείωση των οργανικών μονάδων του ΕΟΤ). Ήδη, από το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης έχουν περάσει τα οργανογράμματα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης. Σειρά θα πάρουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπουργείων Παιδείας, Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης, με στόχο η νέα εικόνα της κεντρικής κυβέρνησης, μέσω των μειωμένων δομών, να προωθηθεί προς υλοποίηση μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων.

Το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο σήμερα απασχολείται στα υπουργεία, θα αποτελέσει πηγή για τη «δεξαμενή» της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να υπαχθούν στο καθεστώς μέσα στον Ιούνιο, θα προκύψουν και από τα νέα οργανογράμματα, τα οποία θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στις θέσεις απασχόλησης, οι οποίες θα μειωθούν. Στο στενό πυρήνα του Δημοσίου απασχολούνται 55.000 άτομα, ενώ υπολογίζεται πως περίπου 2.000 θα περάσουν σε διαθεσιμότητα.

Δημήτρης Γκάτσιος, στον “Ελεύθερο Τύπο”

Keywords
Τυχαία Θέματα