Νέα αποκάλυψη για τη διοίκηση Τραμπ: Και ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε συνομιλίες με τον ρώσο πρέσβη

14:51 2/3/2017 - Πηγή: Antinews

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς είχε δύο συνομιλίες με τον Ρώσο πρέσβη στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας πέρυσι, οι οποίες προκάλεσαν άμεσο αίτημα να εξαιρεθεί από μια έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές. Ο Σέσιονς, ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του Τραμπ και σύμβουλος

πολιτικής του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου τότε, δεν αποκάλυψε αυτές τις επικοινωνίες στην ακρόαση επιβεβαίωσης του, τον Ιανουάριο, όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε αν "κάποιος συνδεόταν" με την εκστρατεία και είχε έρθει σε επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση.

Ο Σέσιονς απάντησε ότι δεν είχε επικοινωνία με τους Ρώσους. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Σάρα Ισγκουρ Φλόρες, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι "δεν υπήρχε απολύτως τίποτα παραπλανητικό στην απάντησή του". Η δήλωση αυτή δεν ικανοποίησε τους Δημοκρατικούς. Η ηγέτιδα της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή Νάνσι Πελόσι κατηγόρησε τον Σέσιονς ότι "καταπατά τον όρκο του" και απαίτησε να παραιτηθεί. Άλλοι Δημοκρατικοί ζήτησαν να αποχωρήσει από την έρευνα.

Σε δήλωσή του την Τετάρτη το βράδυ, ο Σέσιονς είπε: "εγώ ποτέ δεν συναντήθηκα με τυχόν Ρώσους αξιωματούχους για να συζητήσουμε τα θέματα της εκστρατείας. Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτοί οι ισχυρισμοί. Είναι ψευδείς".

Ο Σέσιονς είχε πάνω από 25 συνομιλίες με ξένους πρεσβευτές το περασμένο έτος στο πλαίσιο του ρόλου του ως ανώτερο μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, και είχε δύο ξεχωριστές συναντήσεις με τον Ρώσο Πρέσβη, Σεργκέι Κισλιάκ. Η μία ήταν μια επίσκεψη, τον Σεπτέμβριο, υπό την ιδιότητά του ως γερουσιαστής, παρόμοια με συναντήσεις με τους απεσταλμένους από τη Βρετανία, την Κίνα, τη Γερμανία και άλλες χώρες. Η άλλη συνέβη μέσα σε μια ομάδα, μετά από μια ομιλία του Σέσιονς στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν πολλοί πρεσβευτές -συμπεριλαμβανομένου και του ρώσου πρεσβευτή- πλησίασαν τον Σέσιονς μετά τη συζήτηση, την ώρα που αποχωρούσε.

Οι αποκαλύψεις για τις επαφές αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την Washington Post, οδηγώντας πολλά μέλη του Κογκρέσου να ζητήσουν από τον Σέσιονς να απέχει από οποιαδήποτε συμμετοχή σε έρευνα του FBI. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους τη Δευτέρα για την προοπτική εξαίρεσης, ο Σέσιονς είπε: "Θα εξαιρεθώ για οτιδήποτε θα πρέπει να εξαιρεθώ".

Κατά την προφορική διαδικασία επιβεβαίωσης, τον Ιανουάριο, ο γερουσιαστής της Μινεσότα Αλ Φράνκεν ρώτησε τον Σέσιονς για τους ισχυρισμούς όσον αφορά τις επαφές μεταξύ της Ρωσίας και συνεργατών του Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016. Ρώτησε τον Σέσιονς τι θα έκανε αν υπήρχαν αποδείξεις ότι κάποιος από την εκστρατεία Τραμπ είχε έρθει σε επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

Ο Σέσιονς απάντησε ότι "αγνοούσε τις δραστηριότητες αυτές". Η Φλόρες, εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, είπε ότι η απάντησή του δεν ήταν παραπλανητική. "Δέχθηκε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ακρόασης σχετικά με την επικοινωνία μεταξύ της Ρωσίας και της εκστρατείας Τραμπ- όχι για συναντήσεις που είχε ως γερουσιαστής και μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών", είπε.

independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα