Να βρεθούν οπωσδήποτε χρήματα για τα φάρμακα των καρκινοπαθών

20:45 3/6/2012 - Πηγή: Antinews

Από την πρώτη στιγμή είχαμε θίξει στο antinews το μεγάλο πρόβλημα με τα φάρμακα των καρκινοπαθών και τον καθημερινό γολγοθά που αντιμετωπίζουν. Είχαμε πει ότι ανεξάρτητα ποιος είναι υπεύθυνος για τη διάλυση του ΕΣΥ, πρέπει να τα βρουν τα κόμμα τα μεταξύ τους και να λυθεί το θέμα.

Όπως μεγάλη ευθύνη έχουν και οι φαρμακοποιοί που ενώ κέρδιζαν ποσοστά πάνω από 35%, όταν τους κόπηκε η μάσα, φωνάζουν και οδύρονται. Όταν τα περιθώρια κέρδους

ήταν μεγάλα δεν είχαν πρόβλημα να περιμένουν και ένα και δύο χρόνια για να πληρωθούν.

Τι να πούμε για τους φαρμακοβιομήχανους που θησαύριζαν στο Ελλαδιστάν και τώρα που δεν υπάρχει χρήμα εκβιάζουν βάζοντας μπροστά τις ζωές άρρωστων ανθρώπων.

Είχαμε πει ότι είναι ντροπή για την ελληνική κοινωνία να αφήνονται άνθρωποι στην τύχη και να πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακα που έπρεπε να τα βρίσκουν απρόσκοπτα.

Τελικά, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε την συννενόηση όλων των κομμάτων ώστε να βρεθούν λεφτά και η υπηρεσιακή κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα.«Αν υπήρχε Κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς» είπε ο κ. Λοβέρδος και συμπλήρωσε ότι «η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση» και τόνισε  πως “το πρόβλημα λύνεται!”.

Όμως, κάποιοι, ακόμη και σε μια τέτοια κατάσταση, λειτουργούν κομματικά και ακραία συνδικαλιστικά. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας, προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και της θεωρίας τους χάους δήλωσε για τον κ. Λοβέρδο.

«Ενώ ως υπουργός Υγείας ενέχεται στο έγκλημα κατά της ζωής των καρκινοπαθών, υποδύεται τώρα τον ιατροδικαστή και μάλιστα ζητά να διενεργήσει ο ίδιος νεκροψία στο θύμα του! Γιατροί και ασθενείς έχουν ιδίαν αντίληψη για το πρωτόγνωρο διαλυτικό μένος με το οποίο λειτούργησε ο κ. Λοβέρδος εναντίον της δημόσιας υγείας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βαρνάβας.

Δήλωση για την υπόθεση έκανε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είπε ότι πρέπει να βρεθεί λύση και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους: «Είναι αλήθεια ότι το Δημόσιο χρωστά πολλά στους φαρμακοποιούς, στους γιατρούς, στα εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές, στους εργαζομένους, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους προμηθευτές των νοσοκομείων και στον ΕΟΠΥΥ.

Όμως, οι άρρωστοι, οι ηλικιωμένοι δεν επιτρέπεται να ταλαιπωρούνται άλλο.Οφείλουμε να βάλουμε πάνω από όλα την υγεία των Ελλήνων πολιτών και ιδίως εκείνων που στερούνται οικονομικής δυνατότητας.

Ήρθα σε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και τον παρότρυνα να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες.

Καλώ τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες, που δεν φταίνε σε τίποτα, την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών Υγείας στον κρίσιμο χρόνο που διανύουμε.

Η χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, γιατί η Υγεία αποτελεί

Keywords
Τυχαία Θέματα