Η διαπλοκή θα αφήσει και τον Τσίπρα να κυβερνήσει για να μην γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός

20:45 3/6/2012 - Πηγή: Antinews

Γράφαμε και προσφάτως ότι το πολιτικό τοπίο είναι τόσο ρευστό που τα πάντα είναι ανοικτά στα κόμματα τους επόμενους μήνες. Επίσης, ότι ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις για τη δημιουργία κόμματος που θα γεμίσει το κενό του ΠΑΣΟΚ, θα πάρει ό,τι μπορεί από τα δεξιά, θα μαζέψει και τους φευγάτους προς τον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι πασπαλισμένο με τη χρυσόσκονη του εκσυγχρονισμού.

Αυτό το κενό επιχειρούν ήδη, μέσω των media,

κάποιοι να το καλύψουν με δοκιμασμένες και για πολλούς αποτυχημένες συνταγές. Έτσι έχουν αρχίσει πάλι να μιλάνε για το λεγόμενο «κόμμα Παπαδήμου» και να πλασάρουν ξανά τον πρώην τραπεζίτη και πρωθυπουργό ως σοβαρή εναλλακτική λύση, που «νοσταλγούν οι Έλληνες», που έχει ισχυρή προσωπικότητα στο εξωτερικό και μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί (γιατί δεν το έκανε όμως πριν από μερικούς μήνες;).

Κάποιοι προβάλλουν το ήρεμο, συγκαταβατικό πρόσωπο του νεοεκσυγχρονιστή Λουκά Παπαδήμου ως τον άνθρωπο που μπορεί να ξαναφέρει την κεντροαριστερά στην εξουσία και να αποδομήσει τη λαϊκίστικη ρητορεία του κ. Τσίπρα. Τις επόμενες εβδομάδες θα βλέπουμε συχνά – πυκνά δημοσιεύσεις για τον κ. Παπαδήμο ενώ κι ο ίδιος θα παρεμβαίνει όποτε μπορεί. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η διαρροή του non paper για την κατάσταση της οικονομίας, ούτε και ότι τα διαπλεκόμενα κέντρα συμφερόντων που τον επέβαλλαν εξακολουθούν να τον χαρακτηρίζουν ως …«εθνική εφεδρεία». Να μην ξεχνάμε την επίσκεψή του στην Κύπρο, που δημιούργησε περίεργους συνειρμούς για έναν υπηρεσιακό πρωθυπουργό, που στην ατζέντα του δεν περιλαμβάνονταν τα εθνικά θέματα.

Επίσης, θα δούμε πολλούς εκσυγχρονιστές παλαιάς και νέας κοπής να βγαίνουν μπροστά και να μιλάνε για την ανάγκη νέων οραμάτων, στόχων, σχεδίων κ.λπ. Δεν είναι καθόλου τυχαία η παρέμβαση προχθές του Αλέκου Παπαδόπουλου, υπουργού του Σημίτη και τα τελευταία χρόνια απομακρυσμένου από τα κοινά. Μίλησε για Σχέδιο 2020 προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση.Επίσης, δεν είναι τυχαίες οι συχνές παρουσίες του πρώην υπουργού του Σημίτη, Ν. Χριστοδουλάκη, του Γιάννη Στουρνάρα, του Γ. Φλωρίδη, του Τ. Γιαννίτση κ.λπ.

Αργά, μεθοδικά αλλά σταθερά θα δημιουργείται στην ελληνική κοινωνία από τα μέσα ενημέρωσης και τα πολιτική λόμπι, η ανάγκη ενός… Παπαδήμου που αφενός θα μας σώσει από την… επάρατη Δεξιά κι αφετέρου θα μαζέψει τα συντρίμμια της Ελλάδας μετά την πιθανή διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Να μας το θυμηθείτε. Μέσα στο καλοκαίρι, εκτός από το προσκήνιο της πολιτικής, θα έχουμε και πλούσιο παρασκήνιο. Και φυσικά οι γνωστοί κυρίαρχοι της ενημέρωσης θα κάνουν το τελικό τους παιχνίδι. Μπόμπολας και Ψυχάρης αφού απέτυχαν να προβλέψουν το ρεύμα Τσίπρα και μέχρι την τελευταία στιγμή στήριζαν τον ξοφλημένο Βενιζέλο, δεν θα έχουν πρόβλημα να στηρίξουν έναν Παπαδήμο. Όσο για τον Αλαφούζο, είναι γνωστές οι… όπου φυσάει ο άνεμος απόψεις του. Μέχρι τις εκλογές στήριζε αναφανδόν Παπαδήμο, τώρα το παίζει …αριστερός, αργότερα θα γίνει ξανά κεντρώος και ούτω κάθε εξής.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον σίγουρα ν

Keywords
Τυχαία Θέματα