Μοοdy’s: Υποβάθμιση της Γαλλίας από ΑΑΑ σε AA1

Την υποβάθμιση της Γαλλίας κατά μία βαθμίδα από ΑΑΑ σε AA1 ανακοίνωσε απόψε ο οίκος αξιολόγησης Μoody’s, με το outlook να παραμένει αρνητικό.

Σύμφωνα με την έκθεση του οίκου, οι μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της Γαλλίας για ανάπτυξη επηρεάζονται αρνητικά από διαρθρωτικές προκλήσεις, όπως η σταδιακή

απώλεια της ανταγωνιστικότητας και οι δυσκαμψίες στην αγορά εργασίας, την αγορά υπηρεσιών και αγαθών.

Ακόμα, οι δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας είναι αβέβαιες εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών.

Η Moody’s εξηγεί ότι η προβλεψιμότητα της ευελιξίας της Γαλλίας σε μελλοντικά σοκ στην Ευρωζώνη περιορίζεται εξαιτίας αυξημένων κινδύνων για την οικονομική ανάπτυξη, των δημοσιονομικών επιδόσεων και του κόστους χρηματοδότησης.

Την ίδια ώρα, στην έκθεση σημείωνεται πως η αξιολόγηση της Γαλλίας διατηρεί υψηλή βαθμολογία λόγω μιας σειράς σημαντικών πλεονεκτημάτων, όπως η ισχυρή δέσμευση της χώρας για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση.

Η σημερινή αξιολόγηση αποτελεί συνέχεια των αρνητικών προοπτικών του οίκου για τις οικονομίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου στις 23 Ιουλίου.

Επιπλέον, η Moody’s υπενθυμίζει πως στις 13 Φεβρουαρίου του 2012, εξαιτίας της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X] , είχε αναθεωρήσει σε αρνητική την προοπτική της Γαλλίας προειδοποιώντας ουσιαστικά για πιθανή υποβάθμιση.

Θυμηθείτε: Σκάει γαλλική βόμβα στις αρχές του νέου έτους. Η Μέρκελ ακούει;

Keywords
Τυχαία Θέματα