«Μοιραίος πρωθυπουργός»

Η φράση ανήκει στον Κουμουτσάκο και είναι απολύτως ακριβής. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μοιραίος πρωθυπουργός. Μοιραίος για τον ίδιο, για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την Αριστερά στην Ελλάδα. Αλλά και μοιραίος για την πατρίδα μας.

Χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καμιά προοπτική, χωρίς καν να έχει συναίσθηση του τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και

χωρίς να μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης. Η Ελλάδα ολόκληρη έχει μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων και αυτοί ασχολούνται με τις ανύπαρκτες λίστες Μπόργιανς ή κάνουν επιθέσεις στη ΝΔ η οποία απαντά με αμηχανία αντί να σηκώνει τον κόσμο στο πόδι.

Την ίδια στιγμή ο Καμμένος μας ενημερώνει ότι έκλεισε η συμφωνία με το ΝΑΤΟ, θα έρθουν στο Αιγαίο αλλά κανείς δεν έχει δει τους όρους της συμφωνίας. Αν έχουν πουλήσει το μισό Αιγαίο εμείς θα το μάθουμε αργότερα. Αν έχουν βάλει την Τουρκία «μπάστακα» στα χωρικά μας ύδατα θα το μάθουμε από άλλον όχι από τον υπουργό Άμυνας που μιλά στη Βουλή και μόνο που δεν τρέμει από τον άκρατο πατριωτισμό του.

Όλη αυτή η τεράστια «επιτυχία» με το ΝΑΤΟ είναι μια μπούρδα που εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία. Διότι φαίνεται να αποδέχεται την επανεισδοχή αλλά δεν θα κάνει απολύτως τίποτε. «Εμείς αναγνώριση θα κάνουμε», απαντά το ΝΑΤΟ. Δηλαδή όταν θαλασσοπνίγονται οι μετανάστες τι θα τους κάνουν; Θα τους σώζουν; Θα τους βάζουν στις φρεγάτες και θα τους πηγαίνουν στην Τουρκία; Μα εκεί δεν μπορούν να προσεγγίσουν. Τι θα κάνει η Άγκυρα θα στέλνει λιμενικό να παραλαμβάνει τους μετανάστες;

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο οι προσφυγικές ροές θα συνεχιστούν. Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε Γκουαντάναμο, χιλιάδες μετανάστες θα κυκλοφορούν στους δρόμους πηγαίνοντας προς το άγνωστο, οι πλατείες θα γεμίσουν, hot spots θα δημιουργηθούν παντού, θα ζήσουμε δράματα όπως αυτά στην πλατεία Βικτωρίας που προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν. Και η κυβέρνηση τι κάνει; Ανακαλεί για τις κάμερες και με ψευτολεονταρισμούς την πρόξενο της Αυστρίας; Γιατί το κάνει αυτό; Αν θέλει ας ασκήσει βέτο. Έχει τα κότσια;

Ζούμε ένα δράμα τεραστίων διαστάσεων και τη μόνη αντίδραση που βλέπουμε είναι ένα πινγκ πονγκ ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ποιος φταίει. Η υπεύθυνη κυβέρνηση που εξελέγη μόλις πριν πέντε μήνες αυτό το ρόλο έχει; Ή μήπως ζούμε μια προεκλογική περίοδο όπου η πόλωση είναι απαραίτητη για να μαζευτεί το σκορποχώρι του Τσίπρα;

Αν είναι να πάνε σε εκλογές ας το πουν να τελειώνουμε, αν και θα είναι το καρφί στο φέρετρο της χώρας καθώς είναι αδύνατο να γίνεται προεκλογική περίοδος με χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους και με την αξιολόγηση να μην έρχεται ποτέ.

Αν πάλι δεν μπορούν να κυβερνήσουν ας ξεκουμπιστούν και να φύγουν να αναλάβει κάποιος άλλος που θα έχει τα κότσια αλλά και την πατριωτική διάθεση να βοηθήσει την πατρίδα που κινδυνεύει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα