Μνημόνια μέχρι να παγώσει η κόλαση, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία

14:08 8/7/2017 - Πηγή: Antinews

Η είδηση δεν μας ξαφνιάζει, δεν είναι άγνωστη σε όλους μας, είναι όμως τραγική. Είναι η επιτομή της καταστροφής της χώρας και πώς αυτή δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσει κεφάλι.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό. Όχι μόνο γιατί είναι προαπαιτούμενο αλλά γιατί θα έπρεπε να γίνεται σε κάθε σύγχρονη χώρα. Όμως η διαδικασία έχει κολλήσει και όλα να είναι στον αέρα διότι υπουργεία και φορείς δεν έχουν παραδώσει τις αναφορές τους, πλην του Τουρισμού. Ο λόγος; Η απροθυμία των προϊσταμένων ακόμη και να παραλάβουν τα σχετικά έντυπα και

να τα μοιράσουν στους υπαλλήλους. Παράλληλα, οι συνδικαλιστές είναι κι αυτοί μέρος του προβλήματος καθώς μπλοκάρουν τη διαδικασία προτρέποντας τον κόσμο να μην αξιολογηθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο χώρο της υγείας χιλιάδες εργαζόμενοι πρέπει να αξιολογηθούν διότι διαπιστώθηκαν σημεία και τέρατα. Πτυχία που δεν υπάρχουν, πτυχία από διάφορα «περίεργα» ΙΕΚ, εργαζόμενοι που δεν έπρεπε ούτε… περίπτερο να έχουν να εργάζονται με χιλιάδες ασθενείς. Η ΠΟΕΔΗΝ, όμως, αρνείται την αξιολόγηση και σαμποτάρει τη διαδικασία.

Η κυβέρνηση προ του αδιεξόδου, και με την τρίτη αξιολόγηση να είναι προ των πυλών, ετοιμάζεται να δώσει… κίνητρα ή μπόνους για να προχωρήσει η διαδικασία.

Αυτή είναι, λοιπόν, μια σύγχρονη χώρα που θέλει να πάει μπροστά. Οι δημόσιοι υπάλληλοι (όχι όλοι βεβαίως)… τρούπωσαν με κάποιο μέσο ή ακόμη και με εξετάσεις αλλά είναι παντελώς ανίκανοι, και τώρα αρνούνται να αξιολογηθούν. Την ίδια στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα οι υπάλληλοι κρίνονται καθημερινά, έχουν υποστεί τα πάνδεινα, παίρνουν μισθούς πείνας και κινδυνεύουν κάθε μέρα με απόλυση, στο Δημόσιο κωφεύουν για μια διαδικασία που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να δεχθούν.

Πλαστά πτυχία, μετακινήσεις σε θέσεις – κλειδιά με μέσον, ρουσφέτι και αναξιοκρατία βάζουν φρένο στην αξιολόγηση. Στην ΕΡΤ π.χ. εδώ και μήνες τους έχουν πει ότι πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία και πολλοί να μετακινηθούν σε άλλες κρατικές θέσεις. Σιγά μην το δέχονταν οι βολεμένοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Και το ερώτημα είναι πώς θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος; Πώς θα ξανάρθουν τα παιδιά μας που φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό; Πώς θα καταστεί ο δημόσιος τομέας αποτελεσματικός, με άξιους υπαλλήλους που έχουν τα προσόντα να εργάζονται εκεί που τοποθετήθηκαν και να παίρνουν το μισθό που πληρώνει όλος ο ελληνικός λαός;

Εντάξει, ο ΣΥΡΙΖΑ ως νέο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ποτέ να τα βάλει με τους δημοσίους υπαλλήλους. Η ΝΔ τι θα κάνει; Γιατί είναι σίγουρο ότι θα τεθεί θέμα όταν θα γίνει κυβέρνηση και είμαστε σίγουροι για το τι θα στηθεί από την Αριστερά. Απεργίες, διαδηλώσεις, σκοτωμός στις πλατείες, σαμποτάζ.

Αν αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε τότε έχουμε αυτήν που μας αξίζει. Αν, όμως, δεν αλλάξει η χώρα αφού πρώτα αλλάξουν οι άνθρωποί της τότε θα έχουμε μνημόνια μέχρι να παγώσει η κόλαση. Γιατί μόνο γι’ αυτό είμαστε άξιοι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα