Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο για την Παιδεία: Η κυβέρνηση είναι ένας πολιτικός στρατός ατάκτων

Πολιτικό στρατό ατάκτων χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβέρνηση, με αφορμή το ν/σ για την Παιδεία το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του επείγοντος.

Τόνισε ότι η αναστάτωση στον χώρο της Παιδείας είναι διαρκής και πρόσθεσε πω: «το νομοσχέδιο είναι ένας ακόμη κρίκος σε μια σπασμένη αλυσίδα ιδεοληψίας και προχειρότητας της κυβέρνησης».

«Το ν/σ έρχεται με τη διαδικασία του επείγοντος να ψηφιστεί εντός δύο ημερών γιατί;», διερωτήθηκε

και συνέχισε: «Από τον Δεκέμβριο ξέρατε ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον προηγούμενο νόμο. Πέντε μήνες δεν μπορούσατε να φέρετε μια ρύθμιση;»

Επίσης ασκώντας έντονη κριτική στον νέο τρόπο επιλογής διευθυντών σχολείων, που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, παρατήρησε ότι «αντί να πηγαίνουμε το δημόσιο σχολείο μπροστά, ξαναγυρίζουμε σε λογικές του προηγούμενου αιώνα. Σε μια εποχή που πρέπει να αναδείξουμε τα ικανά και καταρτισμένα στελέχη της εκπαίδευσης και να επενδύσουμε στην αξιολόγηση, φέρνετε ένα νομοσχέδιο που επαναφέρει την αρχαιότητα ως σημαντικό κριτήριο επιλογής των διευθυντών», σημείωσε και πρόσθεσε με έμφαση: «Πίσω στην επετηρίδα λοιπόν και στις απαρχαιωμένες αντιλήψεις».

Για τις συνεντεύξεις των υποψήφιων διευθυντών ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν θέλουμε συνεντεύξεις που είναι απλά αφορμή η διοίκηση να επιλέξει τελικά αυτούς που προτιμά και όχι αυτούς που πραγματικά αξίζουν».

Η κυβέρνηση απέσυρε την διάταξη για την χρηματοδότηση του τεμένους μετά την παρέμβαση Μητσοτάκη

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως μετά την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποσύρεται η διάταξη που αφορά τις πηγές χρηματοδότησης του ισλαμικού τεμένους.

Ο Κώστας Γαβρόγλου σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει ευρύτερη συνεννόηση και συναίνεση με τα κόμματα, ώστε να υπάρξει συμφωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε διατυπώσει επιφυλάξεις σχετικά με τη διάταξη που επιτρέπει την επιχορήγηση του μουσουλμανικού τεμένους από την αλλοδαπή στη σχετική παρέμβασή του στη Βουλή, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι θα στηρίξει το σχετικό άρθρο αν διασφαλιστεί ο κρατικός έλεγχος για τις πηγές χρηματοδότησής του.

To σχετικό απόσπασμα:

«Έρχομαι τώρα, κ. Υπουργέ, κλείνοντας, σύντομα, στο ζήτημα του τεμένους. Και θα ήθελα λίγο την προσοχή σας στο ζήτημα αυτό. Βέβαια, επιτρέψτε μου ένα πολιτικό σχολιασμό. Μόνο ως φάρσα μπορώ να εκλάβω τη στάση των ΑΝΕΛ, οι οποίοι καταψηφίζουν το σχετικό άρθρο, την ώρα που ο Υφυπουργός τους υπογράφει το νομοσχέδιο. Αλλά με τις αντιφάσεις της σημερινής Κυβέρνησης, όλα μπορούμε να τα δούμε.

Κοιτάξτε, υπάρχουν επιχειρήματα, κ. Υπουργέ, υπέρ και κατά της αλλαγής στον τρόπο διοίκησης του τεμένους. Και θα μπορούσα να δεχθώ τα επιχειρήματά σας και να συμφωνήσω με τη σχετική διάταξη, αλλά έχω μια επιφύλαξη σοβαρή – και θέλω να την εξετάσετε – στο ζήτημα της χρηματοδότησης. Η διάταξη, έτσι όπως είναι διατυπωμένη, επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα από την αλλοδαπή να χρηματοδοτήσουν αυτό το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και θα πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι διασφαλίζουμε την πηγή χρηματοδότησης και την προέλευση αυτών των πόρων. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο, κ. Υπουργέ. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοώ.

Θα σας ζητούσα, λοιπόν, να αποσύρετε τη σχετική διάταξη περί χρηματοδότησης, να τη συζητήσουμε ξανά, να την επαναφέρετε ή, εν πάση περιπτώσει, να την επαναφέρετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει απόλυτη εξασφάλιση ότι ο κρατικός έλεγχος, ο οποίος είναι απαραίτητος σε αυτήν τη δομή, θα επεκτείνεται και στον έλεγχο των πηγών χρηματοδότησης του τεμένους».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα