Μητρόπουλος: «σύντροφοι, χάσαμε»

«Έξω από τα δόντια» αλλά με τη γνωστή του ευφράδεια, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

O κ. Μητρόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση πήγε στη διαπραγμάτευση «χωρίς προετοιμασία, χωρίς σχέδιο, χωρίς γνώση, χωρίς τους καλύτερους».

Δικαιώνει όλους όσους λέγαμε επί μήνες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ

δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για τη χώρα και η μόνη του πυξίδα ήταν οι μικροπολιτικοί χειρισμοί για να τηρηθούν οι ισορροπίες στο εσωτερικό του.

Χωρίς γνώση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, με αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές, ανθρώπων που νόμιζαν ότι η χώρα είναι εργαστήριο κοινωνικών πειραμάτων.

Στη συνέχεια ήταν ακόμη πιο κατηγορηματικός και καυστικός: «Αποτύχαμε, χάσαμε».

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, συνεπαίρνουν, συνεγείρουν τα πλήθη, αλλά έχουν το ελάττωμα, ότι αργά ή γρήγορα αποκαλύπτουν την πραγματική τους φύση.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: «Μεταλλασσόμαστε σε ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα, που καλείται να υλοποιήσει το πιο ασφυκτικό, αντικοινωνικό πρόγραμμα».

Έχει σημασία η διατύπωση, από έναν άνθρωπο που γνωρίζει άριστα την ελληνική γλώσσα: το επερχόμενο Μνημόνιο δεν θα είναι ακόμη ένα Μνημόνιο, αλλά το τρίτο και το ..καλύτερο. Το πιο αντικοινωνικό από όλα.

«Κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε αριστερή παρωδία και όχι αριστερή παρένθεση» είπε, για να προσθέσει, αναφορικά με τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη: «Δεν πρέπει να πάμε σε ένα Grexit, γιατί είμαστε ανίκανοι να το διαχειριστούμε και δεν πρέπει να προκαλέσουμε άλλο κακό στο λαό μας».

Με λίγα λόγια τους λέει ξεχάστε την αλλαγή νομίσματος, γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη διεκπεραιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος, τιμά τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, η παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προκαλέσει κακό στον ελληνικό λαό. Δεν προάσπισε τα συμφέροντα του, δεν φρόντισε να περιορίσει την κοινωνική ζημία.

Η εναλλακτική που του απόμεινε είναι να πάει τη χώρα πέντε χρόνια πίσω και όχι πενήντα.

Μ.Ο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα