Παπαδήμος δεν έχει γίνει με το Μνημόνιο που υπέγραψε ο Τσίπρας;

Δάκρυσε απ' ότι μαθαίνουμε ο Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που πήγε με... σόδες για τους βουλευτές του προκειμένου να χωνέψουν το νέο μνημόνιο. Τους έδωσε και δραμαμίνες για να αντέξουν τα μέτρα, έπαιξε λίγο θέατρο για να ξεγελάσει τους χαχόλους και τον

χειροκρότησαν όλοι όρθιοι. Πλην του Λαφαζάνη που τον... είχε πάρει ο ύπνος και πήγε αργότερα αλλά αυτόν μάλλον δεν τον περίμενε κανείς αφού είναι υπό παραίτηση.

«Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup, όχι να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε σε στυλ... Ανδρέα Παπανδρέου:

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις» συνέχισε. Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί. Η συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί» είπε.

Και καταχειροκροτήθηκε και πάλι γιατί αυτός... δεν είναι Παπαδήμος. Αλλά τι εννοεί άραγε; Παπαδήμος δεν έχει γίνει με το Μνημόνιο που υπέγραψε; Σαν τον Παπαδήμο δεν θα πάρει πολύ σκληρά μέτρα; Μικρούς... Παπαδήμους δεν έχει μέσα στην κυβέρνησή του και θα έχει κι άλλους όταν μπει και το Ποτάμι;

Παπαδήμος μπορεί να πιστεύει ότι δεν είναι αλλά τον «σύμμαχό» του τον ψεκασμένο δεν τον βλέπει; Που κάνει την πάπια ενώ έλεγε ότι δεν θα μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες; Εκτός αν μείωσαν τη σύμβαση με τους Αμερικανούς που ο ίδιος υπέγραψε.

Είπε άραγε κάτι ο κ. Τσίπρας για το δημοψήφισμα που έσυρε τους Έλληνες που είπαν «όχι» στην πρόταση Γιούνκερ αλλά το πακέτο της κυβέρνησης είναι στην ουσία η πρόταση Γιούνκερ συν μερικά δισ. ακόμη μέτρα; Ή μήπως πιστεύει ότι θα πουλήσει τρέλα λέγοντας ότι υπάρχει και αναπτυξιακό πακέτο από του Γιούνκερ ύψους 35 δισ. ευρώ. Της προηγούμενης κυβέρνησης, του Σαμαρά είναι αυτό το επίτευγμα όχι δικό του.

Θα μιλήσει και για αναδιάρθρωση χρέους. Μα και αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά το είχε πετύχει το 2012, ασχέτως αν οι δανειστές δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους και τον «άδειασαν». Μήπως και τώρα δεν θα κάνουν το ίδιο αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτάθηκαν;

Δεν περιμένουμε να υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από 2-3 τρελούς που είναι και απρόβλεπτοι. Αλλά είναι ντροπή να βλέπεις να χειροκροτούν όλοι όρθιοι τον άνθρωπο που έχει κοροϊδέψει όσο κανείς τον ελληνικό λαό. Και όλοι μαζί τον δούλεψαν κανονικά και τον έστειλαν στο Σύνταγμα να χορεύει στα νταούλια που βάραγε ο Τσίπρας.

Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και μακάρι να είμαστε εντός του ευρώ, ακόμη και αν πληρώσουμε ακριβά τους άφρονες. Όμως, κάποια στιγμή πρέπει να γίνει Ταμείο και να αποδοθεί ο λογαριασμός. Την ύφεση 3% της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της πεντάμηνης καταστροφής ποιος θα την πληρώσει; Αυτοί που χειροκροτούν; Αλλά έρχεται η ώρα της αλήθειας. Από το φθινόπωρο ξεκινά η οριστική αποδόμηση της κυβέρνησης και του ίδιου του Τσίπρα. Θα πέσει μόνος του, βουτηγμένος στα ψέματα και τις παλινωδίες του. Η ώρα της κρίσης φτάνει...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα