Μήνυμα ενότητας στέλνει η ΝΔ

Να δηλώσουν την ενότητα της παράταξης και να στείλουν μηνύματα συστράτευσης στην κομματική και κοινωνική βάση της ΝΔ ενόψει των επικείμενων κρίσιμων μαχών με φόντο την προεδρική εκλογή θα επιχειρήσουν με την κοινή τους εμφάνιση το προσεχές Σάββατο στην Χαλκιδική οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

Με την συμβολική παρουσία τους, στην πρώτη εκδήλωση που θα γίνει για την επέτειο των 40 ετών από την ίδρυση της ΝΔ, που θα γίνει στο

Άθως Παλλάς, όπου και έγινε το 1ο συνέδριο του κόμματος και παρουσιάστηκαν οι θέσεις και αρχές, οι Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής, θα προσπαθήσουν να τονώσουν το παραταξιακό φρόνημα εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης και ρευστής πολιτικής κατάστασης.

Στη Χαλκιδική φιλοδοξεί η ηγετική ομάδα της ΝΔ να βρεθούν όλες οι γενιές της κεντροδεξιάς: το χθες, το σήμερα και το αύριο. Και αυτό, διότι για πρώτη φορά γίνεται τόσο μεγάλη κινητοποίηση και αναμένεται μεγάλη προσέλευση από στελέχη και μέλη που έχουν δώσει αγώνες επί τέσσερις δεκαετίες για την παράταξη.

Από αυτή τη σύναξη, όσο και από την επόμενη που θα γίνει ανήμερα της επετείου, την 4η Οκτωβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Αθήνα, δεν θα μπορούσε τελικά να λείπει ο Κ. Καραμανλής, παρά το γεγονός πως καθυστέρησε επί έξι μέρες να απαντήσει στην πρόσκληση του Μεγάρου Μαξίμου.

Μια άρνησή του θα σήμαινε πολλά και ο ίδιος δεν ήθελε να μεταδοθεί το μήνυμα πως υπονομεύει την παράταξη και τον Αντώνη Σαμαρά. Η παρουσία του κρίθηκε επιβεβλημένη, αν και δεν πρόκειται να μιλήσει…Αυτό θα το κάνει ο Αντ. Σαμαράς και άλλοι, όπως οι Πέτρος Μολυβιάτης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα δώσει το παρών το μεθεπόμενο Σάββατο στην εκδήλωση της Αθήνας, καθώς για λόγους υγείας δεν μπορεί να παραστεί και στη Χαλκιδική, όπου θα είναι επίσης παρόντες ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο Αργύρης Καρράς, ο Δημήτρης Σιούφας, κ.α.

«Το πνεύμα του Καραμανλή θα είναι στη Χαλκιδική» λένε με νόημα έμπειρα κομματικά στελέχη, τονίζοντας ότι 40 περίπου χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την έλευση του Καραμανλή στην Ελλάδα, η ΝΔ θα στείλει μήνυμα ενότητας, μετά από πάρα πολύ καιρό.

«Από αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Αυτό θα έλεγε και ο Καραμανλής και θα απαιτούσε να είναι όλοι μαζί του» λένε τα ίδια στελέχη και παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ορισμένοι και το αρνητικό κλίμα που ενίοτε διαμορφώνεται από κύκλους και εκτός ΝΔ, ο Κ. Καραμανλής ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα