Μην επιτίθεστε στον ΓΑΠ. Έκανε και ΕΝΑ καλό

Τι έχουμε μέχρι τώρα και από τη στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου έριξε με τον μπαζούκα και μίλησε για το δημοψήφισμα;

Έχουμε μια χώρα στην οποία όλα βρίσκονται στον αέρα. Η οικονομία, η κοινωνία, οι επιχειρήσεις, οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών. Τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή.Έχουμε την Ελλάδα να έχει απολέσει την ελάχιστη αξιοπιστία που διατηρούσε. Μας βρίζει όλος ο πλανήτης γιατί ο πρωθυπουργός θέτει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη και την
παγκόσμια οικονομία.Έχουμε τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης να χρησιμοποιούν απίστευτες εκφράσεις. «Είναι τρελός ο κ. Παπανδρέου», λέει ο ένας, δε θα σας δώσουμε τη δόση λέει ο άλλος.Στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο, έχουμε μια κυβέρνηση που δεν υπάρχει και δεν κυβερνά. Απλώς περιμένει την ψήφο εμπιστοσύνης ή να κάνει ο Γ. Παπανδρέου την κωλοτούμπα και να ακυρώσει το δημοψήφισμα.Το κυβερνών κόμμα είναι σπασμένο σε πολλά κομμάτια και τα δείπνα και οι συναντήσεις με πρώτο πιάτο τον πρωθυπουργό δίνουν και παίρνουν.Στις Κάννες όπως πληροφορούμαστε, είναι τόσο άσχημο το κλίμα κατά της Ελλάδας που ο ΓΑΠ δεν έχει που να κρυφτεί. Κάποιος επίσημος έλεγε ότι ακόμη και σε πόλεμο υπάρχει συναίνεση, και σ’ αυτή τη φάση είμαστε σε πόλεμο.Σύσσωμοι οι ξένοι ηγέτες έχουν βάλει κάτω και χτυπάνε τον Γ. Παπανδρέου και την Ελλάδα για το δημοψήφισμα. Πάρτο πίσω, του λένε αλλιώς θα χρεοκοπήσετε.

Όλα αυτά ο κ. Παπανδρέου τα κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες. Είναι πράγματι μεγάλο κατόρθωμα να διαλύσεις μια χώρα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο έκανε κι ένα καλό. Πότε δηλαδή η Ελλάδα θα εμφανιζόταν στη Σύνοδο των 20 ισχυρότερων χωρών; Μήπως να προτείνουμε να ονομαστεί σε… G-21;

Διαβάστε τι λένε τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Με πρωτοσέλιδο τον τίτλο «Κραχ» στα ελληνικά κυκλοφόρησε η γαλλική εφημερίδα “La Tribune”, αναφερόμενη στην πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά την ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά» γράφει στο κύριο άρθρο της η γερμανική συντηρητική εφημερίδα “Die Welt” σχετικά με την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Δεν υπάρχει τίποτε προς διαπραγμάτευση» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, συνεχίζοντας: «Οι Έλληνες δεν πρέπει να χάσουν ούτε ένα λεπτό και να εφαρμόσουν άμεσα το συμφωνηθέν σχέδιο της Συνόδου Κορυφής».

«Η Γαλλία είναι αποφασισμένη να πιέσει, ώστε να εφαρμοστεί πλήρως το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που συμφωνήσαμε στη Σύνοδο Κορυφής» αναφέρει η συντηρητική  “Le Figaro”, μεταδίδοντας την άποψη του Γάλλου πρωθυπουργού, Φρανσουά Φιγιόν.

«Η Ελλάδα καταστρέφει τις όποιες ελπίδες είχε ο Νικολά Σαρκοζί» αναφέρει και η ελβετική εφημερίδα “Les Temps”, υποστηρίζοντας πως ο Γάλλος πρόεδρος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του και τις ελπίδες για τη λύση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

«Μια καλή ιδέα σε λάθος χρονική στιγμή» γράφει στο άρθρο του ο εκδότης της γερμανικής

Keywords
Τυχαία Θέματα