Μια μεγάλη έκπληξη θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Η πληροφορία από μόνη της είναι πηγή αισιοδοξίας αλλά και επιβράβευσης για το δύσκολο αγώνα που δίνει η κυβέρνηση, η συγκεκριμένη κυβέρνηση που ενάμιση χρόνο τώρα δεν κρύφτηκε ούτε στα δύσκολα ούτε στα εύκολα. Παράλληλα, εξηγεί την ένταση της αντιπολιτευτικής και της δραχμοεπιχειρηματικής επίθεσης (το λόμπυ της δραχμής εννοούμε) εναντίον της κυβέρνησης που είναι πλέον πολύ κοντά στο να δρέψει τους καρπούς της πρωτόγνωρης προσπάθειας που έγινε το προηγούμενο διάστημα απ’ όλο τον ελληνικό λαό.

Οι διαπραγματεύσεις

με την τρόικα, όχι μόνο πάνε καλά, αλλά για πρώτη φορά δεν περιλαμβάνουν οριζόντια μέτρα, δηλαδή περικοπές σε μισθούς συντάξεις, επιδόματα. Για πρώτη φορά η συζήτηση με τους δανειστές μας δεν είναι πλέον πόσα θα κόψουμε αλλά κινείται αποκλειστικά στην λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και πως θα υιοθετήσει η χώρα μας μεταρρυθμίσεις αυτονόητες για άλλα κράτη. Πως δηλαδή θα ανοίξουν οι αγορές που παραμένουν κλειστές και στερούν από την οικονομία και την κοινωνία πόρους. Γιατί κακά τα ψέματα. Χώρες που λειτουργούν ακόμη με σοβιετικά μοντέλα δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα. Αν θέλουμε να μας συγκρίνουν με την Κορέα και τον Κιμ ή με τη Βενεζουέλα και τον Μαδούρο, τότε ας μείνουμε προσκολλώμενοι στο παρελθόν και στις αγκυλώσεις του.

Και για όσους βιαστούν να πουν ότι η απελευθέρωση των αγορών δεν αφορά τον πολίτη ας θυμηθούμε την απελευθέρωση του καμποτάζ (που χρόνια πολεμούσε το ΠΑΜΕ) που φέρνει πλέον στην ελληνική οικονομία 1 δις ευρώ το χρόνο. Θα θυμάστε άραγε που οι επαναστάτες του ΚΚΕ έδερναν τους τουρίστες στο λιμάνι για να μη βγαίνουν να ψωνίζουν από τα… ελληνικά μαγαζιά. Κι όταν αυτά έκλειναν και απέλυαν κόσμο στον Περισσό έριχναν κροκοδείλια δάκρυα και τους έφταιγε ο καπιταλισμός.

Βέβαια, για άλλη μια φορά λειτουργούμε … ελληνικά αφού την τελευταία στιγμή οι αντιδράσεις των συντεχνιών επιχειρούν να αποτρέψουν την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς του γάλακτος ή των φαρμάκων.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό η ατζέντα αλλάζει η τουλάχιστον μπορεί να αλλάξει, και αυτό είναι το σημαντικό.

Στην κυβέρνηση πλέον, και ειδικότερα στο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών πρωτίστως, έχουν ξεκάθαρη εικόνα ότι ο κύριος αντίπαλος της κυβέρνησης τώρα είναι η κόπωση, κυρίως των κοινοβουλευτικών ομάδων και λιγότερο η αντιπολίτευση των αντιφατικών τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Και έχουν ξεκάθαρη εικόνα γι’ αυτό από τη γνώση ότι τα δύσκολα πέρασαν και μπροστά μας έχουμε πλέον μόνο καλά νέα.

Αυτά που θα δούμε να ανακοινώνονται τις επόμενες εβδομάδες, με μια έκπληξη που θα ανακοινώσει ο ίδιος πρωθυπουργός και που θα σηματοδοτήσει την αντίστροφη πορεία που έχει ορίζοντα όχι το 2015 με την εκλογή προέδρου, αλλά την επόμενη χρόνια με την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης.

Ενδιάμεσα και αφού θα έχουμε και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις, η χώρα θα βγει στις αγορές και μετά ακολουθούν οι τράπεζες για να πάρουν ρευστότητα από τη διατραπεζική αγορά, την οποία θα διοχετεύσουν στην αγορά.

Από το antinews σας λέμε ότι το πλοίο πήρε άλλη πορεία και πως οι ανακοινώσεις που θα γίνουν θα σφραγίσουν αυτή την αλλαγή πορείας. Μένει μόνο να αντέξει το πλήρωμα του πλοίου. Ο καπετάνιος και οι βασικοί αξιωματικοί είναι στο κατάστρωμα. Όσα «ποντίκια» θελήσουν να φύγουν παρ’ ότι αποφεύχθηκε ο Τιτανικός ας ξέρουν κάτι: Η ιστορία θα γράψει και για εκείνους που άλλαξαν την πορεία του τόπου και για όσους έριξαν την ασπίδα την ώρα της μάχης. Δεν έχουν παρά να διαλέξουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα