Μια ιστορία με σημεία και τέρατα

(Αναδημοσίευση από Το ΠΑΡΟΝ)

Μιας ιστορίας που αρχίζει από τον Άκη, συνεχίζεται επί Μεϊμαράκη (δηλαδή Ε. Βασιλάκου) και Βενιζέλου και αναδύεται σήμερα με την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να δικαιώσει ένα κραυγαλέο αδίκημα της εταιρείας SONAK εις βάρος του υπουργείου Άμυνας.Μιας εταιρείας που εκμεταλλεύεται αγρίως το ελληνικό Δημόσιο (ΥΕΘΑ) από 15ετίας, με έξαρση τα δύο τελευταία χρόνια, με τη μεθοδευμένη εκμετάλλευση των αντισταθμιστικών σωρείας οπλικών συστημάτων, εισπράττοντας άφθονο χρήμα, το οποίο

θα έπρεπε να εισρέει στα Επιτελεία που πένονται αγρίως.

Ακολουθεί μια σύντομη ενημέρωση, που δίνει απάντηση στο ερώτημα για το βάθος της διαφθοράς στις ΕΔ επί σημιτισμού και μετέπειτα.

Μικρό, σύντομο ιστορικό

Τα παρακάτω δεν αποτελούν ιστορία επιστημονικής φαντασίας ούτε θεατρικό έργο του μετρ του παραλόγου Ιονέσκο, αλλά πραγματικότητα που συμβαίνει στον Ελληνικό Στρατό, στην καμπούρα του οποίου παίζουν καντρίλιες υπουργοί, αξιωματούχοι του ΥΕΘΑ και, φυσικά, μεγαλοπρομηθευτές.

- Το ταγκό της συναλλαγής χορεύτηκε στην ιστορία μας από την εταιρεία SONAK ABE με τη ΓΔΕ ή ΓΔΑΕΕ και ορχήστρα τους άρχοντες του ΥΕΘΑ.

- Ο Στρατός είχε ανάγκη (πραγματική και διαπιστωμένη) αριθμού παρεμβολέων επί ΤΟΜΠ ΜΙΙ3 και κέντρων ακρόασης.

-Σωτήριο έτος 1999. Διεθνής διαγωνισμός (Π.Υ. 28 δισ. δρχ.) Συμμετείχαν τρεις εταιρείες, με τα παρακάτω στοιχεία προσφορών:

DASA-EADS (τεχν. Βαθμ. 88%, κόστος 25 δισ. δρχ.)

TARIDDAN (70% – 17 δισ. δρχ.)

THOMSON-THALES (80% – 16 δισ. δρχ.)

Η ανάθεση θα κατέληγε στην τελευταία (γαλλική), που προσέφερε τους καλύτερους όρους, ΟΛΩΝ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΧΕ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΗΤΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.

Η ανατροπή

Την εποχή εκείνη, με τις ευλογίες των Σμπωκοάκηδων και την ανοχή του Σημίτη, το 80% των εξοπλισμών διερχόταν από το «πορθμείο» της ΑΧΟΝ.

Όταν το συνδικάτο αντιλήφθηκε ότι κάτι διαφεύγει, ακυρώνει τον διαγωνισμό. Παρουσιάζει τη θυγατρική εταιρεία της ΑΧΟΝ, SONAK ABE, που μέχρι στιγμής ασχολείτο με τις «ωραίες δουλειές» των αντισταθμιστικών, ως ικανή να αναλάβει το έργο (χωρίς καμία υποδομή) και με τη συνεργασία της INTRACOM (κάπου έπρεπε να ακουμπάει και ο εθνικός προμηθευτής κ. Κόκκαλης ήταν ο καταλληλότερος).

Νέος διαγωνισμός. Οι δύο τελευταίες εταιρείες της προηγούμενης λίστας, οσμισθείσες το στήσιμο του διαγωνισμού, δεν συμμετείχαν. Προσήλθε μόνο η EADS. Ιδού τα αποτελέσματα:

- EADS (τεχν. βαθμολογία 60% – 57 εκατ. ευρώ)

- SONAK (τεχν. βαθμολογία 80% – 73 εκατ. ευρώ)

- Βαθμολογία ΑΩ EADS 38,4% – SONAK 95,27%.

Θα διερωτηθείτε πώς η βαθμολογία της EADS από 88% έγινε 60% μετά 1 χρόνο και τα ΑΩ της από 67% έλαβαν 38,4%. Μόνο οι άθλιες επιτροπές μπορούσαν να το εξηγήσουν. Κανείς δεν τις ενόχλησε.

Η EADS έσπευσε να προσφύγει σε δικαστήριο (νομικό γραφείο Β. Καρύδη, Λυκαβηττού 19), η SONAK απήλθε με τη χρυσή σύμβαση και προκαταβολή 30 εκατ. ευρώ για υλικό-γουρούνι στο σακί. (Εξηγήσαμε και άλλοτε γιατί δίδονται οι χοντρές πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα