Μια ακόμα δικαίωση του Antinews: το Δημόσιο εισέπραξε 555,6 εκατ. ευρώ από τέσσερις τράπεζες

Συνήθως, όταν κάποιος βρίσκει κάτι πολύτιμο και το επιστρέφει στον κάτοχό του, παίρνει εύρετρα. Ένα 10% ας πούμε για το καλό που έκαναν.

Έτσι, λοιπόν, κι εμείς εδώ στο Antinews σκεφτόμαστε να ζητήσουμε από την κυβέρνηση και ειδικά από το υπουργείο Οικονομικών να μας δώσει το 10% από τα χρήματα που έπρεπε να επιστρέψουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ως μέρισμα για τη στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση το 2008. Δεν είναι και

λίγα, 555,6 εκατ. ευρώ, οπότε, κι 1% να μας δώσουν πάμε… για τρέλες στις Σεϊχέλες.

Φυσικά αστειευόμαστε, απλά νιώθουμε χαρά που εμείς δημιουργήσαμε μεγάλο θέμα όταν κάποιοι επιχείρησαν να κάνουν την πάπια και να μην πληρώσουν οι τράπεζες.

Είχαμε κάνει σημαία στο antinews την επιστροφή των χρημάτων από τις τράπεζες και δικαιωθήκαμε.

Οπως μαθαίνουμε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έστειλε επιστολή με την οποία επιβεβαιώνει ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2012 το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 555,6 εκατ. ευρώ από τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία έλαβαν συγκεκριμένη κεφαλαιακή ενίσχυση. Την επιστολή κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Πρόκειται για την απόδοση του 10% των χρημάτων που πήραν οι τράπεζες σε κεφαλαιακή ενίσχυση το 2008.

Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τη Βουλή ότι εισπράχθηκαν, από την Eurobank 154 εκατ. ευρώ, από την Τράπεζα Πειραιώς 133 εκατ. ευρώ, από την Εθνική Τράπεζα 115,6 εκατ. ευρώ και από την Alpha Bank 153 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατέθεσε την επιστολή, μετά από παρέμβαση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ότι δεν προσέρχεται στη Βουλή για να δώσει στους βουλευτές απαντήσεις σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και για το πότε θα δοθούν τα χρήματα που οφείλουν οι τράπεζες από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση.

«Η κυβέρνηση νομοθέτησε και υλοποίησε την πρωτοβουλία παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις και επιδιώξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή.

Θυμηθείτε:

Πήγανε…άκλαυτα τα 550 εκατ. από τις τράπεζες

Μετά τα δημοσιεύματα του Antinews κυβερνητική παρέμβαση για τα 550 εκατομμύρια των τραπεζών

Keywords
Τυχαία Θέματα