Μετά τον Χρυσοχοϊδη και ο Βενιζέλος δηλώνει ότι δεν ήξερε για το Μνημόνιο!

Δεν ξέρω πόσοι είχατε την υπομονή να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Βενιζέλου στο  MEGA. Η συνέντευξη δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική γιατί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε απίθανα πράγματα. Σταχυολογώ, ενδεικτικά, μόνο μερικά αποσπάσματα, δηλωτικά της αμηχανίας και του πανικού από τον οποίον διακατέχεται, αλλά και της καθεστωτικής νοοτροπίας που τον χαρακτηρίζει:

- Καταρχήν, μέτρησα καμία τριανταριά «εγώ». Μπορεί να μου ξέφυγαν και μερικά.

-

Δήλωσε ότι δεν ήξερε τι έγινε με το Μνημόνιο Ι. Ομολόγησε , όμως, ότι  ήταν ….ελλιπές.

- Δήλωσε αιφνιδιασμένος από την απόφαση του κ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα.

- Ζήτησε  εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με …διεκδικητική διάθεση απέναντι στην Τρόϊκα!!

- Τέλος, μας…διαβεβαίωσε οτι δεν ….θα μπούν άλλοι φόροι!

Ειδικότερα:

Για το «λεφτά υπάρχουν». Θυμήθηκε και αυτός καθυστερημένα ότι ήταν λάθος. Αυτοί οι πασόκοι πάσχουν ομαδικά από χρονοκαθυστέρηση. Ελπίζω σε καμιά διετία να καταλάβει ότι ήταν λάθος του που έγινε και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ!

Στην ερώτηση με τι κριτήρια θα επιλεγεί ο επόμενος πρωθυπουργός, ο Βενιζέλος έδωσε τα ρέστα του ως….γιατρός: «Μεταφέρω ένα παράδειγµα από τον ιατρικό χώρο που δεν µου αρέσει, αλλά το ακούω πολλές φορές το λένε, εάν έχεις επισκεφθεί σε όλη τη ζωή σου ένα γιατρό και εκ των υστέρων διαπιστώνεις ότι ο γιατρός δεν διέγνωσε την αρρώστια σου,  άργησε να την καταλάβει κι έκανε λάθος στην αρχή της θεραπείας. Θα τον εμπιστευτείς; Θα εμπιστευτείς τη ζωή σου στα χέρια του για το υπόλοιπο;»  Ελπίζω την επόμενη φορά να μη θυμηθεί το παράδειγμα του Παπαδόπουλου με τον ασθενή, το χειρουργείο και το γύψο…

Στην ερώτηση γιατί πήγαμε στο μνημόνιο, η απάντησή του ήταν απίθανη: «…µία Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν καταλάβαινε,  µε µία Γερµανία η οποία δεν είχε αναλάβει τις ευθύνες της ηγεµονικής δύναµης, µε έναν ∆ιοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον κ.  Τρισέ που ήταν εξαιρετικά συντηρητικός στις αντιδράσεις του. Και βέβαια το πρώτο µνηµόνιο ήταν ένα απλό δάνειο, έτσι; Ένα απλό διατραπεζικό δάνειο.»

Ερωτηθείς αν διαπραγματευθήκαμε επαρκώς το Μνημόνιο, έδωσε  μια τυπική πασοκική απάντηση «Κοιτάξτε, δεν ξέρω τι έγινε, δεν ήµουνα µέσα στο σύστηµα που έκανε τις επαφές και τις διαπραγµατεύσεις,  εγώ ήµουνα Υπουργός Εθνικής Άµυνας και ήµουνα εναντίον της προσφυγής στο ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο». Όχι δεν είπε ότι ήταν σε  άλλη χώρα!

Δηλαδή μετά τον Χρυσοχοϊδη κι αυτός δηλώνει εμμέσως ότι ήταν απασχολημένος και δεν κατάλαβε τίποτε όταν ο Παπανδρέου διέλυσε τη χώρα προσφεύγοντας στο ΔΝΤ.

Τώρα το λέει; Και γιατί δεν παραιτήθηκε τότε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και για να ξυπνήσει ο κόσμος που ακόμη πίστευε τον ΓΑΠ:

Στην ερώτηση αν το Μνημόνιο Ι ήταν λάθος, έδωσε την παρακάτω …καταπληκτική απάντηση: «Ήταν ελλιπές, γιατί το µνηµόνιο νούµερο ένα αντιµετώπιζε τα προβλήµατα δανεισµού, όχι τη βιωσιµότητα του χρέους. Ή να σας το πω διαφορετικά,  βασιζόταν στην παραδοχή ότι το χρέος χωρίς µείωση,  χωρίς κούρεµα, χωρίς PSI, ήτα

Keywords
Τυχαία Θέματα