Με «βαρουφάκειες μαγκιές» δεν σώζεται η Ελλάδα

Στις 25 του Γενάρη ο λαός ψήφισε μια άλλη πολιτική. Στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ οι οποίοι του πλάσαραν ένα διαφορετικό σχέδιο για τη χώρα. Έχει κανείς αμφιβολία ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, ότι θα ακολουθήσουν τον τρίτο δρόμο, ότι εν πάση περιπτώσει θα σεβαστούν τη λαϊκή εντολή; Η εντολή αυτή -καλή η κακή θα κριθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος, αν υπάρχει μέλλον- έλεγε ότι πρέπει να μπει τέλος στη λιτότητα, πρέπει

να σταματήσει η τρόικα να έρχεται κάνοντας ότι γουστάρει, πρέπει να δοθεί ευκαιρία στην Ελλάδα να πατήσει στα πόδια της.

Καλώς ή κακώς λοιπόν η λαϊκή ετυμηγορία ήταν αυτή, ασχέτως βέβαια αν μεγάλο μέρος του πληθυσμού πιστεύει ότι θα μας χαρίσουν και τα χρέη, κι αφού θα μας τα χαρίσουν οι ξένοι, ε κι εμείς θα γλιτώσουμε από στεγαστικά, καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες και άλλες οφειλές.

Δεν πρέπει λοιπόν να απορεί κανείς όταν ο Λαφαζάνης σκίζει τα μνημόνια και μαζί μ' αυτά σκίζει και όσους τολμούν να μιλήσουν για εφαρμογή του 70%.

Εμπρός λοιπόν της γης οι κολασμένοι, να πάμε στις Βρυξέλλες και να κάνουμε τα μούτρα κρέας του Σόιμπλε που τολμά να μας κουνά το δάχτυλο. Θα του πούμε «μίλησε ο λαός» κι αυτός θα τα κάνει πάνω του.

Μια μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού πιστεύει ότι κάποια στιγμή οι Ευρωπαίοι θα είναι αυτοί που θα κάνουν την κωλοτούμπα κι όχι η κυβέρνηση. Στην έρευνα του Mega, το 74% των πολιτών πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία κάποια στιγμή ενώ μόλις 16% πιστεύει ότι θα πάμε σε ρήξη.

Σεβαστή η άποψη, όπως σεβαστό και το γεγονός ότι ο κόσμος στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ για την μετεκλογική στάση του, ακόμη κι αν το 60,1% φοβάται έξοδο από το ευρώ. Ακόμη κι αν το 76% θέλει να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Προφανώς ο κόσμος θέλγεται από το σκηνικό σύγκρουσης με τους δανειστές. Ήθελε κάποιου είδους «εκτόνωση» ο λαός έπειτα από πέντε χρόνια πίκρας.

Βεβαίως, όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Έλληνας δεν έχει ζήσει σκηνικό... Κύπρου, ούτε Αργεντινής. Δεν σκέφτεται ότι θα υπάρξει κάποιος που θα μας τραβήξει την πρίζα. Δεν αισθάνονται απειλή, ότι δηλαδή μπορεί να χάσουν τα λεφτά τους, να καταρρεύσει η οικονομία, να γυρίσουμε στη δραχμή. Δεν τα πιστεύουν όλα αυτά. Και μακάρι οι Έλληνες να βγουν αληθινοί.

Ως εκ τούτων, καλά κάνει η κυβέρνηση και συγκρούεται με τους δανειστές, αρκεί να το κάνει μέχρι τέλους, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά. Ποιος δε θέλει να καταργηθεί το μνημόνιο; Ποιος δε θέλει να πάρει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις; Ποιος δε θέλει να μην ξαναδεί τα μούτρα των τροικανών; Αυτή δεν ήταν η λαϊκή εντολή;

Η λαϊκή εντολή, όμως, δεν ήταν έξοδος από το ευρώ. Όποιος το πιστεύει αυτό ας πάει σε άλλη χώρα. Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ευρωπαϊκή χώρα και όποιος τολμήσει να την αμφισβητήσει θα το πληρώσει, όχι μόνο με εξεταστικές επιτροπές, αλλά με πίσσα και πούπουλα στο Σύνταγμα. Και γι' αυτό ο Βαρουφάκης ή οποιοσδήποτε άλλος υπουργός, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να λένε φάτσα – κάρτα και μέσα στη Βουλή ότι μπορεί να υπάρξει ρήξη με τους ευρωπαίους που όλοι ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε καταστροφή.

Ίσως κάποιοι να μην πιστεύουν ότι θέλουν οι δανειστές τη ρήξη και θα ανοίξουν τα πόδια να περάσει ο Βαρουφάκης. Όμως, δυστυχώς η οικονομία, η διπλωματία και η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ δεν είναι παιχνίδι. Δεν είναι οι «φιλενάδες» του Στρος Καν που έκανε όργια μαζί τους και μετά έλεγε ότι δεν ήξερε πως κάνουν το αρχαιότερο επάγγελμα.

Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε και που πάει η χώρα ενόψει του κρίσιμου Γιούργκρουπ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα