Με τροπολογίες και τεχνητές αναπνοές «ΔΤ» και ΝΕΡΙΤ

Βρέθηκε τρόπος να αναθέσει η κυβέρνηση τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της ελληνικής προεδρίας σε επίσημο φορέα, κι ας μην έχει ακόμη συσταθεί η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Κι ας είχε υποσχεθεί ο Παντελής Καψής ότι τον Οκτώβριο θα βλέπαμε ΝΕΡΙΤ με κανονικό πρόγραμμα. Εδώ καλά καλά δεν βλέπουμε «ΔΤ» (προχθές το βράδυ πάλι έπεσε «μαύρο» στο σήμα).

Με σειρά τροπολογιών που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τις «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», επιτρέπεται η παράταση της «ΔΤ» μέχρι και 10 μήνες μέσω των δίμηνων συμβάσεων του προσωπικού της (580 άτομα) εξαιρώντας τους από το νόμο του

ΑΣΕΠ 2190/1994, σχετικά με εποχικούς συμβασιούχους του δημοσίου. Οι συμβάσεις επιτρέπεται να παρατείνονται «μία ή περισσότερες φορές, μέχρι την πλήρη λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και σε κάθε περίπτωση, για συνολικό διάστημα μέχρι 10 μήνες από την ημερομηνία της πρώτης πρόσληψης». Άρα είναι προφανές ότι ο επίσημος φορέας μπορεί να είναι αρχικά η «ΔΤ» και στη συνέχεια η ΝΕΡΙΤ (αν είναι έτοιμη μέχρι τον Ιούνιο οπότε θα έχει λήξει η προεδρία!!!).

Με άλλες τροπολογίες δίνεται η δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή της «ΔΤ» να υπογράφει συμβάσεις έργου, παροχής υπηρεσιών, προμήθειας αγαθών και ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος και να αναθέτει και να ανακαλεί καθήκοντα προϊσταμένων στο προσωπικό. Οι δαπάνες που προκύπτουν από τις 10μηνες συμβάσεις και των επιδομάτων θέσεων ευθύνης δεν έχουν προϋπολογιστεί. Καλύπτονται από τις πιστώσεις του Ειδικού Λογαριασμού που συστάθηκε (8-7-2013) για τη διαχείριση του ενεργητικού και παθητικού της καταργηθείσας ΕΡΤ. Για τη ΝΕΡΙΤ, όταν δημιουργηθεί, παρέχει την υπερεξουσία στον διευθύνοντα σύμβουλο (Γιώργο Προκοπάκη), μετά από πρότασή του «ανάθεσης παροχής έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε φυσικό πρόσωπο ή κοινοπραξία φυσικών προσώπων, για την παραγωγή ή την παρουσίαση συγκεκριμένου ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος», εφόσον πρόκειται για «δημοσιογράφο, καλλιτέχνη κάθε ειδικότητας, ή τεχνικό ή επιστήμονα ειδικής εξειδίκευσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα